Familjens djupa chock – plötsligt knackade det från Rosas kista

Rosa Isabel Cespedes Callaca

Foto: YOUTUBE
Att bli levande begravd är mångas mardröm. Men det värsta är att det händer – i verkligheten.
Under en begravning i Peru hörde plötsligt folksamlingen hur någon knackade inifrån kistan.
– Jag ringde polisen direkt, säger begravningsentreprenören Juan Segundo Cajo, enligt Metro.
0:36

Efter reklamen: DJ i bråk med poliser – spelar låtar utanför Buckingham Palace

(0:36)

I Peru lämnades en folksamling som samlats för begravning av äldre kvinna i chock. För plötsligt hördes knackningar inifrån kistan när den ”döda” kvinnan höll på att föras till sin sista vila.

Begravningen hölls i staden Lambayeque, den 26 april. Kvinnan i fråga hette Rosa Isabel Cespedes Callaca. Hon hade dödförklarats efter hon råkat ur för en allvarlig olycka längs med en bilväg i Chiclayo-Picsi.

Rosa Isabel Cespedes Callaca i sin kista.

Foto: YOUTUBE

Var med i allvarlig bilolycka

I olyckan omkom även Rosas svåger. Flera av familjens mindre barn som färdades i bilen skadades också svårt. Rosa dödförklarades efter olyckan och lastades prompt in i en kista för begravning.

Familjen samlades för att ta adjö av sin Rosa. Men när närmsta familjen lyfte kistan upp på sina axlar för att föra henne till sin sista vila så hände det något.

Knack. Knack. Knack. Från andra sidan.

Influencerna får kritik ”Sprid kärlek inte krig”

Se klippet här!

Famljens djupa chock

Familjen lyfte snabbt ner kistan från sina axlar och öppnade kistlocket. Från sin dödsbädd möttes familjen av ett par klara, och inte alls döda, ögon.

– Hon öppnade sina ögon och hon svettades. Jag sprang till mitt kontor, där jag ringde polisen direkt, säger begravningsentreprenören Juan Segundo Cajo.

Familjen fick sig en rejäl chock, men så fort den lagt sig kom de till Rosas undsättning. Hon fördes direkt till det lokala sjukhuset Referential Hospital Ferrenafe, i Lambayeque. På sjukhuset fick Rosa snabbt vård, men läget var allvarligt. Hon var svårt skadad från olyckan och tiden i kistan hade inte hjälpt hennes situation.

Sorgligt nog avled Rosa på sjukhuset av sina skador. Hennes familj tvingades säga adjö till henne bara inte en, utan två gånger.

Tumult spreds när Rosa upptäcktes levande i kistan.

Foto: YOUTUBE

Rosas familjs stora ilska

Givet det traumatiska avskedet är familjen rasande på den lokala vården som felaktigt dödförklarade deras Rosa. Familjen kräver nu svar på hur en något sådant kunde gå till.

– Vi vill veta varför. Vi har videos på hur hon trycker och lyfter på kistan, säger en familjemedlem till lokalmedia, enligt Metro.

Kvinnan fick sitt första barn som 75-åring – läkarens chock

Familjen misstänker att Rosa föll i en koma efter olyckan. Men vaknade lägligt till liv innan sin sista vila. Polisen i Peru håller nu på att utreda händelsen.

LÄS OCKSÅ: 75-åriga kvinnan kallas för världens äldsta mamma – läkarens varning

LÄS OCKSÅ: 8-barnsmamman avslöjar: Jag har varit gravid i 12 år på raken

Foto: YOUTUBE

SENASTE NYTT!