Familjen skulle hjälpa dementa grannen – då skedde attacken: ”Sårbar”

Pitbull attackerade 4-årig flicka.

Foto: FACEBOOK
En hund attackerade en mamma med två barn – när de hjälpte en granne med demens.
– Efter något sådant, så inser man hur sårbar man är, säger mamma Bethany Hastings, till lokala medier.
Kamelen tar sig in i bilen – flickan kissar på sig av skräck
0:36

Efter reklamen: Kamelen tar sig in i bilen – flickan kissar på sig av skräck

(0:36)

Slå på ljud

Mamma Bethany Hastings bor tillsammans med sin familj södra Kalifornien. Hon har två små barn, 4-åriga dottern Lainey, och den 2-åriga pojken Wesley. Nu berättar familjen om den allvarliga attacken de utsattes för i slutet av april.

En vanlig dag i familjens liv är att de hjälper sin äldre granne med demens. Ofta vandrar den äldre grannen in på familjens tomt i ett förvirrat tillstånd. Men familjen är van vid sin granne – och hjälper henne ofta tillbaka till sitt hem säkert.

Men den 26 april hände något oväntat.

4-åriga dottern Lainey, och den 2-åriga pojken Wesley.

Foto: FACEBOOK

Familjen körde sin golfbil

Som vanligt var grannen ute och gick på familjens tomt. Mamma Bethany Hastings var ute och körde familjens golfbil. I bilen satt hennes två barn. Mamman körde ikapp grannen och erbjöd sig köra henne hem.

Sagt och gjort så lastades grannen in i bilen. Allt gick bra tills familjens golfbil körde fram till den äldre grannens hem. För vid huset var grannens hund lös. När hunden, som är av rasen pitbull, såg golfbilen så gick den till attack.

– Först bet han min bror. Sen fick han tag i mig och mamma, återberättar den 4-åriga Lainey för lokala medier.

Mamma Bethany Hastings, som till vardags arbetar som sjuksköterska, lyckades få tag i den attackerande hunden. I 15 minuter tvingades kvinnan hålla fast hunden, medan den slängde sig konstant mot hennes barn.

– Jag hade inget val. Om jag hade släppt så hade hunden fått tag i mina barn, eller mig igen, säger Bethany Hastings.

Tvingades åka in till sjukhus

I 15 minuter tvingades mamman med all sin kraft hålla fast hunden, tills en annan granne kom till platsen – och kunde hjälpa till. Bethany Hastings kallar i efterhand grannen som kom till undsättning för sin ”hjälte”.

Efter en liten stund kom även blåljuspersonal till platsen. Mamma Bethany Hastings och den tvååriga sonen Wesley kom förhållandevis lindrigt undan.

Men dottern Lainey blev rejält biten av den lösa hunden och fördes med ilfart till sjukhus.

Situationen var allvarlig. Under fyra dagar fick den lilla flickan intensivvård.

”Inser man hur sårbar man är”

– Personalen berättade för mig att de knappt sett något värre. Det var så hemskt många skador. Lainey har behövt flera operationer i ansiktet, har mamman berättat.

– Lainey håller på med karate och andra sporter. Jag visste att hon en dag nog skulle behöva besöka sjukhuset, men för ett brutet ben eller så. Aldrig för något sådant här, säger Bethany Hasting.

Sedan attacken har familjen hållit sig inomhus. De berättar för lokala medier att de blivit rädda för att något likande kan hända.

– Efter något sådant här, så inser man hur sårbar man är, säger mamman.

Hunden har efter attacken avlivats.

Foto: FACEBOOK

FRÅN FÖRSTASIDAN