Familjen övergavs till havs – mamma Justine berättar om skräcken

Justine Clark och hennes två söner, Felix, 18, och Max, 20.

Foto: PRIVAT/ SOCIALA MEDIER
Justine och hennes två söner lämnades strandade mitt ute på öppet hav under en dykresa.
Nu berättar mamman om mardrömsupplevelsen – och skräcken bland hajar.
Fridykare kolliderar nästan med val
0:27

Efter reklamen: Fridykare kolliderar nästan med val

(0:27)

Slå på ljud

Justine Clark och hennes två söner, Felix, 18, och Max, 20, lämnades mitt ute på öppet hav under en dykresa. Nu berättar trion, som är från Newcastle i Australien om skräckupplevelsen för Daily Mail.

Familjen bokade en sjudagars resa med rederiföretaget Captain Cook Cruises. Resan tog avfärd utanför Fiji – och erbjöd dykning vid olika rev. Allt hade gått bra under resan tills en storm dök upp från ingenstans.

– Vi färdades på öppet hav. Plötslig dök ett stormväder upp. Vi var långt borta från land. I fjärran, omkring 20 kilometer bort kunde vi se en ö, berättar Justine för Daily Mail. Trots att stomren dök upp, så avbröt inte familjen eller företaget sina planer.

Justine Clark och hennes två söner, Felix, 18, och Max, 20.m

Foto: PRIVAT/SOCIALA MEDIER

”Det fanns ingen båt länge …”

Väl under vattnet var allt lugnt för trion Justine, Felix och Max. Efter 40 minuters dyk, gick alla upp till ytan igen. Men familjen var inte beredd på vad som väntade dem. Förskräckt såg familjen att vid ytan fanns det inte längre någon båt som väntade på dem.

– Det fanns ingen båt längre. Vågorna var höga, säkert två meter höga. Allt var grått och vinden slog hårt, berättar Justine.

Turligt nog var inte trion helt ensamma. De andra som dök hade också lämnats ensamma mitt ute i havet, bland annat dykledaren, den så kallade divemastern.

– Han var helt chockad. Han berättade att under 27 år av dyk så hade detta aldrig hänt honom tidigare, säger Justine.

Unika upptäckten: Så får blinda tillbaka synen – med hjälp av hud från djur

Justine berättar om rädslan för hajar

Dykledaren tog kommandot över de övergivna dykarna. Han beordrade att alla börja simma mot land – cirka 20 kilometer bort. För Daily Mail berättar Justine att hon fylldes med beslutsamhet och kunde tänka sig dra sina pojkar om det behövdes.

– Jag kan inte ens förklara hur orolig jag var över allas hälsa, och hajar. Vi var bara tvungna att nå ön och lugnare vatten, säger Justine.

Båten som familjen dök ifrån.

Foto: PRIVAT

”Han bad om så hemskt mycket om förlåtelse …”

Gruppen simmade mot land i 40 minuter. Då upptäckte gruppen att en båt var påväg mot dem. En sopbåt, som varit vid en närliggande ö, hade upptäckt den strandsatta gruppen med dykare. Även en båten som hade haft hand om dykarna dök snart upp igen.

– Han bad om så hemskt mycket om ursäkt. Han hade varit tvungen att vända hemåt till färjan eftersom det stormade så mycket, säger Justine.

– Vi åkte tillbaka i regnet med båten. Vi var kalla, men väldigt glada över att de hade hittat oss, berättar Justine.

Färjan som familjen bokat sin 7-dagarsresa med.

Foto: PRIVAT

Enorm gastank exploderar – täcker hamnen i giftig rök

Se klippet här!

Foto: PRIVATI SOCIALA MEDIER

SENASTE NYTT!