lyxsemester

Familjen blev matförgiftad i svenskparadiset – stämmer researrangören

Liam och hans barn blev matförgiftade på lyxresortet – stämmer researrangören TUI.

FOTO: SWNS
Liam, 37, hans partner Gabrielle, 30, och hans två barn bodde på femstjärniga Rixos Sungate utanför turkiska Antalya.
Då blev både han och barnen matförgiftade och behövde avancerad läkarvård.
Nu stämmer han den kända researrangören TUI.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Albert räddar sin drunknande ettåriga son med ”superhjältehopp”
0:29

Efter reklamen: Albert räddar sin drunknande ettåriga son med ”superhjältehopp”

(0:29)

Slå på ljud

Manchester-bon Liam Garnett, 37, hade lagt en hektisk period på jobbet bakom sig. Lagom till påsk ville han ta med sig sin flickvän Gabrielle, 30, och sina två barn, 4 och 6 år gamla, på en oförglömlig resa.

Och nog blev den oförglömlig – fast inte på ett positivt sett.

Liam bokade ett rum via researrangören TUI på femstjärniga Rixos Sungate i Kemer, utanför klassiska semesterorten Antalya, i Turkiet. Det är en välrenommerad lyxresort med elva restauranger och ett vattenland med tolv pooler. TUI beskriver det själva som ett ”platinumhotell” som är perfekt för barnfamiljer.

Liam, Gabrielle och hans två barn njöt till en början av tillvaron.

Liam, Gabrielle och hans två barn njöt till en början av tillvaron.

FOTO: SWNS

– Ett par dagar in på vistelsen började jag bli riktigt sjuk med feber och magkramper. Jag var bara på hotellrummet de fem sista dagarna, säger han till Daily Mirror.

Liam uppvisade klassiska symtom på matförgiftning.

Ett av barnen har fått stanna hemma

När han och familjen kom tillbaka till England behövde han uppsöka läkarvård. Han röntgade bland annat magen och bröstet för att se vad som pågick. Även hans två barn fick flera symtom, som diarré och kräkningar, och en av dem är fortfarande hemma från skolan.

Även Liams barn blev sängliggandes efter matförgiftningen.

Även Liams barn blev sängliggandes efter matförgiftningen.

FOTO: SWNS

Även Liam tvingas vara hemma på dagarna.

– Nu när jag är hemma igen måste jag såklart jobba, men som tur är kan jag jobba hemifrån eftersom jag fortfarande är sjuk, säger han.

Familjen noterade att det fanns ett par brister i renhållningen på hotellets restauranger. Det serverades mat som inte täcktes över helt på bufféerna. Porslin, bestick och matsalsborden var ofta smutsiga. Dessutom påstår Liam att han såg katter i restaurangerna.

Liam blev så dålig att han behövde ha dropp.

Liam blev så dålig att han behövde ha dropp.

FOTO: SWNS

Vid brandutgångarna stod det ibland kockar och rökte. När de sedan gick in i köket igen tvättade de inte händerna – utan ställde sig och torkade disken utan handskar.

– Det var fruktansvärt att vara så sjuk och att dessutom se mina barn lida. Semestern var en mardröm och vi vill veta varför det blev så, säger Liam och berättar även att andra gäster på resorten som blev sjuka:

– De fanns också andra på hotellet som blev sjuka och jag vet att de också ska ta till rättsliga åtgärder. Man bokar inte ett femstjärnigt hotell med förväntningen att man ska tillbringa merparten av semestern i sängen med sjukdom.

Flera familjer stämmer TUI

37-åriga pappan är en av ett dussintal resenärer som nu ska stämma researrangören TUI efter mardrömsresan till turkiska Rixos Sungate.

Juristen Jatinder Paul på byrån Irwin Mitchell representerar de drabbade familjerna. Han säger:

– De vill naturligtvis ha svar på varför de blev sjuka på en femstjärnig semester. Ingen åker på en sådan resa och tror att de ska behöva medicinsk vård antingen på plats eller när de kommer hem. Vi kommer nu att skriva till de ansvariga på TUI UK Limited eftersom vi vill lösa problemet och ta reda på vad som gick fel för resenärerna.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN