Experten avslöjar – det händer om Putin skulle mördas: ”Är livrädd”

Vad skulle ske om Putin blev lönnmördad?

Vad skulle ske om Putin blev lönnmördad?
Den ryska diktatorn skyddar sig till nästan en paranoid nivå och den ukrainska underrättelsetjänsten har avslöjat att det finns långtgående planer i Ryssland att ”få bort” Putin.
– Jag tror att han är livrädd, säger Hugo von Essen, till Nyheter24.
Drottning Silvia "Ett barn blir flykting varje sekund"
0:38

Efter reklamen: Drottning Silvia "Ett barn blir flykting varje sekund"

(0:38)

Slå på ljud

Efter att den diktatorn Vladmir Putin, 69, beordrade sin militär att gå in i Ukraina, så har många västländer reagerat med sanktionerat mot Ryssland. Något som fått många kändisar och oligarker att vända ryggen till despoten, något Hänt har skrivit om tidigare.

Men nu avslöjar ukrainska underrättelsetjänsten att det även funnits långtgående planer att lönnmörda Putin, skriver bland annat Expressen. Underrättelsetjänsten uppger på Facebook att man i ryska elitkretsar övervägt ”förgiftning, plötslig sjukdom eller olycka” för att få bort despoten.

Enligt ukrainska underrättelsetjänsten ska det finnas planer inom det ryska maktskiftet att: ”Förgiftning, plötslig sjukdom eller olycka”, för att få bort Putin.

Foto: HOST PHOTO AGENCY

Paraplyer i kelvar

Tidningen rapporterar att diktatorn, som redan var väl skyddad, har omringat sig själv av ännu fler säkerhetsåtgärder. Bland annat ska diktatorns paraplyer vara gjorda i kevlar, ett material starkare än stål. Hans medarbetare ska ha skottsäkra portföljer, medan hans livvakter är handplockade och kallas för Putins ”musketörer”.

Oväntade uppbrottet bekräftat – nu lämnar ”älsklingen” Putin

Säkerheten kring Putin är såpass rigoröst att det kan ha fått Putin att bli helt utfrusen från verkligheten. I en analys av journalisten Ivan Verstyuk, för tidningen New Voice of Ukraine, så skriver journalisten att Putin är övertygad att han kan allt och att endast en liten liten grupp högt uppsatta säkerhetstoppar, däribland försvarsministern Sergej Sjojgu, har Putins öra och avgör vad som läggs på presidentens skrivbord

”Ett farligt arrangemang”, skriver Verstyuk.

Putin har inte utsett någon kronprins.

Foto: Den Reader

Vad sker om Putin lönnmördas?

Men vad skulle egentligen hända om Putin blev lönnmördad? Sajten Nyheter24 frågade Hugo von Essen, på Utrikespolitiska institutet, som arbetar som analytiker vid Östeuropastudier.

– Putin är ju en väldigt skyddad man. Han är väldigt isolerad och det är inte vem som helst som får tillgång till honom, så det skulle behöva vara någon i hans innersta krets som gör det, säger han till sajten och fortsätter:

– Det som är mest sannolikt, även om de flesta sådana här scenarion känns osannolika, är väl om det är någon komplott där flera personer i hans innersta krets skulle vara inblandade. Jag tror inte att någon av dem skulle våga agera helt ensam och helt utan någon plan för vad som skulle hända därefter eller vem som skulle ta över.

Stjärnas ilska efter Polens misstag – som kan kosta oss VM

En anledning av många anledningar till att det är svårt att förutse vad som skulle ske om Putin ”försvann”, är att det inte finns någon självklar kronprins till Ryssland. Putin har nämligen inte vågat ha någon sådan, säger Hugo von Essen till Nyheter24.

– Det tror jag är väldigt medvetet. Jag tror att han är livrädd att om han skulle börja förbereda en kronprins, så skulle den personen förråda honom och ta makten ifrån honom.

LÄS OCKSÅ: Putins vänner vänder honom ryggen – en efter en lämnar: ”De ljuger”

LÄS OCKSÅ: Allvarliga teorin om Putins psykiska hälsa – kan vara dödligt sjuk

Foto: TT

SENASTE NYTT!