tragiska livsöden

Evelyn, 22, blev sjuk efter konserten – fick amputera armar och ben

Evelyn, 22, blev sjuk efter konserten – fick amputera armar och ben.

FOTO: Facebook
Evelyn var på konsert och stod bara en bit från rökmaskinen.
Det kunde ha blivit hennes död.
22-åringen blev däremot så pass sjuk att hon tvingades amputera både armar och ben.
– Jag var i chock när de berättade för mig, säger hon till The Sun.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Teresa utseendeförvandling – gick ner 180 kilo
0:37

Efter reklamen: Teresa utseendeförvandling – gick ner 180 kilo

(0:37)

Slå på ljud

Tre dagar efter att Evelyn Davis, 22, från Texas kom hem från en konsert började hon känna sig extremt trött och illamående. Hon hade över 40 graders feber. Dagen efter mådde hon ännu värre.

Evelyn, som jobbar på den administrativa avdelningen på ett byggföretag, bestämde sig för att ta sig till sjukhuset. Väl där diagnostiserades hon med sepsis och lunginflammation. Hon tvingades byta sjukhus och hon minns att hon yrade och var helt omedveten om vad som hände runt omkring henne.

Evelyn hade modelldrömmar, men nu är det inget hon fokuserar på.

Evelyn hade modelldrömmar, men nu är det inget hon fokuserar på.

FOTO: Facebook

– Jag hade ingen aning om vad som hände eller vem någon var. Min mamma har berättat att jag sa till henne att jag höll på att dö, berättar 22-åringen för The Sun.

Evelyn låg i koma i 16 dagar

Sen hamnade Evelyn i en 16 dagar lång koma. Under tiden hade hon ”vilda drömmar”, exempelvis en där hon var på en strand och åt frukt med Kardashian-familjen.

Hennes organ slutade att fungera en efter en medan hon var medvetslös och fick medicin för att stabilisera hennes blodtryck.

Evelyn har tappat mycket hår på grund av sin sjukdom.

Evelyn har tappat mycket hår på grund av sin sjukdom.

FOTO: Facebook

– Jag fick kärlsammandragande medel som stabiliserade mitt blodtryck, men de flyttar hela cirkulationen till dina organ, säger hon och förklarar att blodet i andra kroppsdelar försvinner.

– Jag tog de medicinerna i tolv dagar, så jag förlorade hela blodflödet till mina händer och fötter innan de kunde låta mig slippa ta dem, fortsätter hon.

Hon drabbades av ovanlig sjukdom

Efter ett par dagar kom läkarna på att Evelyn hade legionärssjuka, en typ av svår lunginflammation som smittar genom att man andas in små droppar med förorenat vatten.

Evelyn tvingades amputera armar och ben. Här är hon med sina föräldrar.

Evelyn tvingades amputera armar och ben. Här är hon med sina föräldrar.

FOTO: Facebook

Även om det är en ovanlig sjukdom är det vanligaste sättet att få den på genom att andas in luft via ventilationssystem, luftrenare, bubbelpooler och andra ställen där bakterier kan komma ner i vattnet.

I Evelyns fall hände det när hon var på den där konserten tre dagar innan hon blev sjuk. Hon hade nämligen stått och andats in vattenånga från en rökmaskin.

– När jag väl vaknade upp kände jag att det var något fel med mina lemmar. De var helt svarta och kalla, men min hjärna var fortfarande ”groggy”. Jag kunde inte processa så mycket, förklarar hon.

Hon hade en dålig känsla. Den visade sig senare stämma. Läkarna gav henne ett mardrömsbesked. De skulle tvingas amputera bort båda hennes ben och båda armarna.

Evelyn på sjukbritsen, med alla hennes lemmar bortkapade.

Evelyn på sjukbritsen, med alla hennes lemmar bortkapade.

FOTO: Facebook

– Jag var i chock när de berättade för mig. Jag sa bara: ”Okej, det är bra”. Alla i min familj var upprörda. De grät och sörjde min förlust, men jag var så förvirrad att jag inte visste vad jag skulle tycka, säger Evelyn.

Bara några dagar senare var det dags för operation. Alla hennes lemmar kapades. Benen kapades strax under knäna, armarna mellan handleden och armbågen.

Ville motbevisa alla läkare

Läkarna sa att hon hade låga chanser att någonsin kunna gå igen. En av dem antydde att hon kanske skulle behöva bo på ett assistansboende resten av livet. Evelyn ville visa att alla hade fel. Redan den 22 september, bara två månader efter amputeringen, tog hon sina första stapplande steg.

Hon har fortsatt att rehabträna för fullt och hon har fått proteser både för händerna och benen som hon kan använda.

Rehabcykeln är en numera kär vän för Evelyn, 22.

Rehabcykeln är en numera kär vän för Evelyn, 22.

FOTO: Tiktok

– Rent fysiskt har allt blivit mer av en utmaning, även att klä på mig själv är svårt. Jag har ingen bra balans och eftersom jag inte har någon hand kan jag inte riktigt dra upp mina byxor eller knäppa min bh, säger hon.

Hon har tur som får mycket hjälp av andra. Någonting som hon är väldigt tacksam för.

– Jag trodde att jag skulle förlora många människor och vänner, men de finns alltid här runtom mig. Alla har varit så delaktiga i att få mig att känna att jag aldrig är ensam, säger hon.

FOTO: Facebook, Tiktok

FRÅN FÖRSTASIDAN