hemska händelser

Ettåringen skickades hem från sjukhuset – dog några timmar senare

Ettåringen skickades hem från sjukhuset – dog några timmar senare

FOTO: SWNS
Hailey blev bara 22 månader gammal.
Hon hittades död i sin säng bara timmar efter att läkarna skickade hem henne med sepsis och lunginflammation.
Tragedin ägde rum en vecka innan jul.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mardröms-jul – Grinchen tar barnen julklappar
0:38

Efter reklamen: Mardröms-jul – Grinchen tar barnen julklappar

(0:38)

Slå på ljud

De hjärtekrossade föräldrarna Kris Thompson, 32, och Iboyla Adam, 35, berättar för sajten Manchester World att de kommer ta till rättsliga åtgärder mot lokala sjukhuset Wigan Infirmary efter att läkarna där skickat hem deras dotter Hailey, 22 månader, med både sepsis (tidigare blodförgiftning) samt lunginflammation.

Söndagen den 18 december fick familjen beskedet att dottern hade fått ett virus i kroppen och de beordrades att ge henne vätska och paracetamol. Tidigt nästa morgon när föräldrarna steg in till Hailey hittades hon medvetslös i sovrummet. Hon åkte in till akuten och ambulanspersonalen försökte med hjärt- och lungräddning, men det hjälpte dessvärre inte. Hon dog tragiskt nog bara några dagar innan jul.

Hailey, 1, i sin spjälsäng tillsammans med sin storasyster. Det var just i sängen som hennes föräldrar hittade henne död veckan innan jul.

Hailey, 1, i sin spjälsäng tillsammans med sin storasyster. Det var just i sängen som hennes föräldrar hittade henne död veckan innan jul.

FOTO: SWNS

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Fick allergisk reaktion av antibiotikan

– Vi känner nu, ännu starkare än förut, när vi vet att hon hade sepsis och lunginflammation att akutpersonalen borde ha gjort några fler tester för att ta reda på vad som var fel på henne. De kollade bara hennes blodsockernivåer, lyssnade på bröstet och kollade på hennes halsmandlar. Vi kommer att kolla hur vi ska gå vidare med detta på ett rättsligt plan, säger pappan Kris enligt Manchester World.

Hailey med sin mamma och storasyster.

Hailey med sin mamma och storasyster.

FOTO: SWNS

Hailey blev först sjuk den 7 december, då hon fick hosta och rinnsnuva. Hon togs till en vårdcentral där hon fick antibiotika utskrivet. Hon slutade ta det på grund av en allergisk reaktion. I stället fick hon en ny läkartid en vecka senare, då föräldrarna råddes att ge henne smärtstillande i form av Calpol. En dag senare märkte Kris att dottern flämtade och hade svårt med andningen. Han körde henne till akuten där hon undersöktes, men där läkarna sa att hon skulle fortsätta ta läkemedlet, samt att de skulle ge henne mer vätska. Det visade sig vara ett ödesdigert beslut.

”Ringde och skrek i luren: Vår dotter är döende”

– Vi kan inte förstå att vi har förlorat vår lilla flicka. Det hände så snabbt. Någonting i hennes kropp tog kontrollen över henne. När vi hittade henne i sängen på måndagsmorgonen låg hon i exakt samma position som jag hade sett att hon gjorde när jag gick och lade mig vid midnatt. Hon var helt stel och hade förlorat all färg. Det var en fruktansvärd syn och det kommer plåga mig i resten av mitt liv, säger pappan Kris och fortsätter:

– Vi visste egentligen att det redan var kört, men vi ringde 112 och skrek i luren att vår dotter var döende. De sa att jag skulle försöka med HLR till de kom till platsen, men ingen kunde rädda henne och hon dödförklarades på sjukhuset.

Familjen bor i Wigan, mellan Manchester och Liverpool.

Familjen bor i Wigan, mellan Manchester och Liverpool.

FOTO: SWNS

Kris och Ibolya har fått se den officiella journalen där det står att det är fastslaget att Hailey hade sepsis och lunginflammation när hon dog. Men dödsorsaken är inte helt uppenbar ännu, så flera test ska göras. Bland annat ska de kolla om hon hade streptokocker, någonting som orsakat flera dödsfall av unga personer i Storbritannien de senaste veckorna.

Föräldrarna ordnar nu med detaljerna för Haileys begravning och väntar samtidigt på besked från obducenten om han eller hon tycker att en utredning ska inledas.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN