Ensamstående mammans fina gest – adopterar föräldralösa flickan

Emily McNeill och Jacqui McNeill

Tragedin fick Jacqui McNeill att drömma om barn.
Efter flera års kamp kom oväntade vändningen.
– När jag såg bilden på hennes ansikte började jag gråta, säger hon.
0:31

Efter reklamen: Här är de vanligaste barnnamnen 2022

(0:31)

Slå på ljud

Jacqui McNeill fick ta ett stort ansvar tidigt i livet. När hon var tolv år gammal dog hennes mamma plötsligt och hon lämnades kvar med sju småsyskon. Det föll på hennes lott att uppfostra dem.

Samtidigt bar hon på en ilska och sorg efter mammans död. För att bli av med känslorna sökte hon sig till ett kloster för att bli nunna. Men det livet hade sina begränsningar och Jacqui var alldeles för sugen på att få barn för att fortsätta.

– Familjer brukade komma till klostret på besök, och jag brukade hålla om bebisarna eller leka med barnen. Jag började gråta när de lämnade och det gjorde så ont att jag till slut sa: ”Jag vill inte leva ett liv utan barn”, säger Jacqui McNeill till People.

Jacqui McNeill

Jacqui McNeill förlorade sin mamma när hon var tolv år gammal och fick ta över ansvaret för sina sju småsyskon.

Gofundme

Upptäckten i Indien – drömmen om barn

I stället sökte hon andra vägar. Hon flyttade från Ohio till Indien och i fyra månader jobbade hon på ett fosterhem för barn med funktionsnedsättningar. Jacqui säger att hon ville ta med sig alla barn hem, vilket såklart var en omöjlighet.

När hon fyllde 25 år fick hon äntligen möjlighet att adoptera ett barn från Indien. Efter två års väntan, fyllt av pappersarbete och längtan, fick Jacqui veta att det fanns ett barn vid namn Emily som ville bli hennes dotter.

Reaktionen efter bilden: ”Började gråta”

Moderskänslorna kickade igång direkt. Jacqui kände dock en oro över att Emily saknade både armar och ben, och visste inte riktigt vad som förväntades av henne som mamma.

– När jag såg bilden på hennes ansikte började jag gråta. Jag visste inte vilka behov hon skulle behöva, men du gör vad som helst och lite till för ditt barn, säger Jacqui.

Emily McNeill

Emily McNeill, 4, föddes utan armar och ben.

Gofundme

Beskrevs som ett ”dystert barn”

Trots att adoptionen godkänts tog det lång tid innan Jacqui fick hem Emily. På grund av coronapandemin kunde hon inte ta sig till Indien. Först i april 2021 blev hennes dröm verklighet.

Adoptionsbyrån hade beskrivit Emily som ett ”dystert barn som aldrig ler”, men Jacqui upplevde raka motsatsen. Dottern, som i dag är fyra år gammal, kan i dag ta sig upp för trappor på egen hand och har till och med lärt sig dricka och äta.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mammans vändning – efter tunga sorgen

I dag kan Jacqui känna tacksamhet för den sorg hon kände när mamman dog. Det har lärt henne att kämpa för saker som känns värdefulla och fylla det tomrum som funnits där ända sedan hon var tolv år gammal.

– Jag visste inte vad som saknades förrän jag fick hem henne. Nu är livet fyllt av vackra saker och ett syfte.

Emily McNeill och Jacqui McNeill

Emily McNeill och Jacqui McNeill.

Gofundme

Foto: Gofundme

SENASTE NYTT!