Ensamstående Eva från Hjo måste avbryta inspelningen – avslöjar lögnen

Louise och Eva i Lyxfällan

Eva har i flera år levt med dålig ekonomi och en rädsla för att kronofogden ska knacka på dörren.
I perioder har hon även tvingats sjukskriva sig från jobbet på grund av psykisk ohälsa – vilket påverkat inkomsten.
– Det har varit jobbigt ända sedan barnen var små, säger Eva i Lyxfällan.
0:31

Efter reklamen: Lyxfallan avsnitt 2

(0:31)

Eva från Hjo har i flera år brottats med en svajig ekonomi. För tio år sedan fick hon en skuldsanering beviljad, men efter skuldsaneringen tog hon ett bilån och den onda spiralen reste sig på nytt.

Trots att hon egentligen inte har råd lever Eva för att skämma bort sina två vuxna barn och sina två hundar. Det är ett ohållbart leverne i en tid när kronofogdens knackningar på dörren kan komma när som helst. Därför söker hon nu hjälp i Lyxfällan.

– Jag har märkt att hon mått dåligt. Det har varit väldigt mycket stress. Jag har sett att hon har varit på botten och är väldigt orolig för hennes hälsa, säger dottern Louise i programmet.

Louise

Evas dotter Louise är orolig för sin mammas hälsa: ”Det har varit väldigt mycket stress”, säger hon i Lyxfällan.

TV3

Eva öppnar upp om psykiska ohälsan

Eva har även i flera år kämpat med psykisk ohälsa och varit sjukskriven i både långa och korta perioder. Sjukskrivningarna har också påverkat inkomsten negativt, men Eva har ändå fortsatt spendera pengar på barnen och har i dag flera räkningar hos olika inkassobolag.

– Det har varit jobbigt ända sedan barnen var små. Jag har en ätstörning, bulimi, och har haft det sedan jag gick i åttan. Den har gått upp och ner hela tiden, säger Eva och fortsätter:

– Det drabbar ju ens mående psykiskt, det drabbar tänderna till exempel. Jag har spenderat mycket pengar på tandvården.

Eva i Lyxfällan

Eva berättar för programledaren Magnus Hedberg att hon mått dåligt i perioder. ”Det har varit jobbigt ända sedan barnen var små”, säger hon i Lyxfällan.

TV3
RUINERAD Tvåbarnsmamman Emmas chock i Lyxfällan – är nära att bli vräkt

Tvingas avbryta inspelningen efter Evas tårar

Ekonomin hänger ihop med hälsan. Är Eva inne i en dålig period har hon lättare att tröstäta och känna att det inte är någon idé. Smällen får hon ta sen. Varje månad lånar hon runt 9 900 kronor och går 12 000 kronor back. Totalt har hon en skuld på drygt 429 000 kronor, varav 143 000 av skulden är ränta.

– Fattar inte vad jag ska säga, för det blir så dumt, säger Eva.

Eva har alltid satt barnen främst. Hon vill att de ska klara sig och ha det bra. Hur det går för henne är sekundärt och hon har aldrig riktigt fokuserat på sig själv. Ena barnet har nu tagit studenten, andra har blivit myndig och hur sina egna framtidsplaner ser ut vet hon inte.

– Det är ju ingen plan egentligen. Bara jag vet att de klarar sig så kan jag ge upp, säger hon.

– Ge upp? frågar programledaren Magnus Hedberg.

– Ja… usch, kan vi bryta lite? svarar Eva med tårar i ögonen.

Eva

Eva har en total skuld på drygt 429 000 kronor. Här brister hon ut i gråt och tvingas avbryta inspelningen.

TV3

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Evas skuldkänslor: ”Vill bara säga förlåt”

Programledaren Magnus Hedberg säger att Eva balanserar på stupets kant och måste snabbt hitta en väg att förändra sitt liv. För att få lite hjälp på traven får hon träffa coachen Philip Diab, som tidigare hjälpt personer i programmet att komma på fötter igen.

Det blir ett samtal om en flera år lång känsla av skuld, en känsla som grundar sig i en ohälsosam relation hon stannade kvar i när barnen var små, och en chans för Eva att be om ursäkt, gå vidare, börja fokusera på sig själv och få rätsida på sin ekonomi. I sessionen medverkar även dottern Louise.

– Jag vill bara säga förlåt för vad jag lät er utstå när ni var små. Jag hade kunnat gå därifrån tidigare, säger en tårfylld Eva till dottern Louise.

Philip Diab frågar Louise om hon kan förlåta henne, vilket hon kan.

– Det var lite jobbigt att hon sa förlåt, för jag tycker inte hon har något att säga förlåt för. Men tycker hon det känns bra att säga förlåt så känns det ju bra.

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Louise och Eva

Eva berättar att hon levt med skuldkänslor i flera år och vill be dottern Louise om ursäkt. ”Jag tycker inte hon har något att säga förlåt för”, säger Louise.

TV3

LÄS OCKSÅ: Emma i Lyxfällan vägrar skriva under: Jag kan inte

LÄS OCKSÅ: Sonen dog – då kraschade ekonomin helt för pappa Johan

Foto: TV3

SENASTE NYTT!