Hungriga elefanterna går mot miljonstaden trots Kinas lockbeten

En flock på 15 vilda elefanter lever rövare i sydvästra Kina.
De enorma fyrbenta djuren bestämde sig nyligen för att lämna sitt naturreservat och ge sig ut på färd.
Målet? Oklart, men de närmar sig med sjumilakliv miljonstaden Kunming, i Yunnan-provinsen.


Flocken av asiatiska elefanter, som inkluderar tre kalvar, bodde ursprungligen i ett naturreservat, enligt den den statliga nyhetsbyrån Xinhua. Elefanterna har vandrat i cirka 50 mil längs med motorvägar, genom åkrar och bebyggelse. Spåren efter flocken har minst sagt varit tydliga, då åkrar kring lantbruk blivit söndertrampade och fleratlet lador med grödor har förstörts och

Enligt de senaste rapporterna var flocken inom några mil från Kunming, en stad på cirka 8 miljoner, på eftermiddagen den 2 juni, enligt den statlig tv-kanalen CCTV.

Flocken med elefanter i Kina.

CHINE NOUVELLE/SIPA/Shutterstock

Försökt locka iväg elefanterna på en annan väg

De kinesiska myndigheterna har använt sig av vägspärrar och lockbeten, i form av flera ton stora mathögar, för att få flocken att byta riktning mot miljonstaden. Men utan resultat. Flocken rör sig allt närmare bebyggda områden.

Även om det är oklart varför elefanterna flyttar norrut, så pekar rapporter på en nedgång i ätbara växter för elefanterna i området de befann sig i. En annan anledning kan vara att mängden elefanter i Yunnan har ökat de senaste decennierna. Men det finns andra anledningar. En teori är att flockens ledare bara har bestämt sig för att flytta truppen med 15 elefanter. Av ingen särskild anledning alls.

FÄRDIGKLIPPT Nordkorea FÖRBJUDER 80-tals-frillan



Konflikter mellan bybor och elefanterna

Allt fler konflikter mellan bybor och elefanter kan uppstå när de lämnar skyddade områden för att komma in i byar och äta grödor. Cirka 6,8 miljoner yuan (1,1 miljoner dollar) skada har orsakats av denna elefantbesättning, enligt Xinhua.

Lokala myndigheter i Yunnan, som gränsar till Vietnam, Laos och Myanmar, har använt vägspärrar och massor av mat för att försöka flytta elefanternas kurs under de senaste veckorna, samtidigt som de evakuerar bostadsområden.

FÅ FLER FASCINERANDE OCH SPÄNNANDE NYHETER OM AKTUELLA HÄNDELSER: In och följ Hänt Nyheter på Facebook här!

LÄS OCKSÅ: Johan Jureskog rasande på Sveriges coronastrategi: ”Skrek mycket”

LÄS OCKSÅ: Så kan hundar lukta sig till corona – okända hundtricket

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT, Jonas Ekstrmer/TT

SENASTE NYTT!