Emmas 12 år långa kamp för att bli gravid – oväntade dubbelglädjen

Fick 16 missfall – på 20 år.

Foto: FACEBOOK
38-åriga mamman Emma White tvingades efter en lång kamp ge upp tanken om att bli gravid igen.
Men efter många bakslag kom äntligen lyckan – dubbelt upp.
– Jag var helt förkrossad, säger Emma White till The Mirror.
0:37

Efter reklamen: Tvillingarna bråkar om samma napp

(0:37)

Emma White, 38, fick sin dotter Molly Rose för 12 år sedan. Men att få barn har alltid varit en kamp för mamman som genomgått hela 16 missfall på 20 år.

Tillslut gav den 38-.åriga mamman upp tanken om att återgien att få barn.

– Mina missfall började när jag bara var tonåring och jag fick 16 av dem under åren, alla innan vecka nio. Jag var helt förkrossad, säger Emma White.

Emma White, 38, kämpade i 20 år att bli gravid. Hon genomled hela 16 missfall.

Foto: FACEBOOK

Träffade sin nya make Joe – kom på andra tankar

Men en dag träffade mamman Emma White sin nya make, Joe, 41. Och trots alla motgångar med sina tidigare graviditeter – så gav sig paret in på ett nytt äventyr.

– När jag träffade Joe sa han direkt att han ville ha barn. Jag sa nej. Men efter två veckor var jag så lycklig och trygg att jag då kunde överväga att återigen försöka bli gravid.

Forskarnas avslöjande – går emot alla tidigare råd om nötallergi

Men Emmas, som är från Kirkby i England, försök att återigen bli gravid skulle visa sig vara svårt. Väldigt svårt. Sent 2020 blev Emma återigen gravid med tvillingar. Men sex veckor in fick hon missfall igen. Hon gav då upp nästan allt hopp.

– När jag förlorade tvillingarna så höll jag på att slänga in handduken. Jag kunde bara inte försöka igen, berättar hon för The Mirror.

Hennes make Joe förstod henne och accepterade situationen.

Men bara en månad senare skulle Emma göra en otrolig upptäckt. Hon var gravid – igen. Men nu var hon livrädd att det hela skulle sluta i tragedi återigen.

– Jag kollade i toaletten varje gång jag gick. Jag var så rädd. Jag var så van vid rädslan. Varje hostning, eller buksmärta så trodde jag det var över.

”Helt övertygad om att det skulle bli dåliga nyheter”

Sex veckor in hände det som inte fick hända. Hon började blöda kraftigt. Hon kände igen känslan och var helt övertygad om att hon fått ett missfall igen. Emma åkte snabbt in till sjukhuset Liverpool Womens Hospital.

– Jag låg där på en brits. Vi gjorde en ultraljudsundersökning och var helt övertygad om att det skulle bli dåliga nyheter. Igen.

Dna-provet avslöjade sanningen för Kristin: ”Har aldrig varit gravid”

Sjukvårdspersonalen gjorde då en upptäckt – och meddelade Emma att hon var tvungen att operaras. Hon hade ett utomkvedshavandeskap då ett av hennes ägg befruktats utanför livmodern.

– Jag var tvungen att operera bort en del av min livmoder, berättar Emma.

Men efter att hon vaknade från operationen fick Emma väldigt oväntade nyheter.

Emma White, 38, med maken Joe, 41. De blev gravida – med dubbla tvillingar efter all tragik.

Gravid med dubbla tvillingpar: ”Jag var helt i chock”

Hon var inte enbart gravid. Hon var gravid med tvillingar – två gånger om.

– Jag var helt i chock. Jag kunde inte tro att det var sant. Jag fick remiss hos en specialis. När specialistläkaren kom in i rummet så sa hon: ”Så, fyra barn alltså”, återberättar Emma.

På ultraljudet kunde Emma och Joe se fyra stycken ”små bubblor”.

Men parets glädje skulle inte vara länge. Ett par dagar efter upptäckten kände Emma att något inte stämde. Hon hade fått missfall igen.

– Jag kände hur något föll ut. Jag visste vad som hade hänt. Jag visste att de var borta, säger Emma.

Men då hände något otroligt – trots den enorma sorgen

Familjen genomled stor sorg. Emma skrev ett inlägg som sin besvärliga situation på Facebook – och en kvinna erbjöd till och med att vara surrogat.

Men plötsligt en natt fick Emma en dröm – om att hon var gravid. Joe var skeptisk, men Emma var fast bestämd med att drömmen stämde. Hon åkte in till sjukhuset för ytterligare en ultraljudsundersökning.

Unga mamman vägrade behandling för att rädda sonen – tragedin

– De måste ha trott att jag var galen. I min journal stod det att jag förlorat alla mina barn och här satt jag och gastade om hur jag ”egentligen” var gravid.

Och den 38-åriga Emma hade rätt. Hon var gravid – med ett av tvillingparen. Resterande av graviditeten gick bra och tillslut kom tvillingparet.

Emma White: ”Känns fortfarande som ett mirakel”

37 veckor in föddes Aurora Azalea, 2,3 kilo och Ophelia Lili, 2,5 kilo, den 2 oktober 2021.

– Jag älskar att vara en tvillingmamma. Det är inte för alla, men jag njuter av varje dag. Det känns fortfarande som ett mirakel, säger mamma Emma White.

LÄS OCKSÅ: Siamesiska tvillingarnas nya liv – efter operation på över 10 timmar

LÄS OCKSÅ: Därför vill siamesiska tvillingsystrarna aldrig separeras

Foto: SWNS, FACEBOOK

SENASTE NYTT!