Emma Igelströms ofattbara sorg efter dödsfallet i familjen: ”Trasig”

Emma Igelström

Emma Igelströms mamma har gått bort.
Nu skriver den förre detta simstjärnan om sorgen.
”Livet och döden har aldrig levt så nära varandra som det sista halvåret. Jag är lycklig och så trasig på samma gång”, skriver hon.
0:33

Efter reklamen: Tim hoppar ut för det enorma (!) stupet

(0:33)

Den förre detta elitsimmerskan Emma Igelström, 41, klassades som en av världens bästa simmare och kammade hem otaliga EM- och VM-guld under karriären. Hon var också den första kvinnan i världen att simma 50 meter bröstsim på under 30 sekunder.

Samtidigt kantades karriären av psykisk ohälsa. När svenskarnas hurrarop var som störst var Emma Igelströms välmående som värst. I boken ”Simmar-Emma, min kamp mot bulimin” från 2006 berättade hon att hon lidit av ätstörningar sedan ung ålder och kämpat mot bulimi i åtta år.

”Jag är simmaren Emma Igelström för de allra flesta. Men de som står mig närmast vet också att det finns en annan person bredvid bassängen. En person som i åtta år kämpat mot en stor och enträgen fiende, bulimin”, skrev Emma Igelström i ett brev till TT i samband med den sportsliga time-outen hon tog 2004, rapporterar Aftonbladet.

Emma Igelström

Emma Igelström, 41, klassas som en av Sveriges bästa simmerska genom tiderna. Men idrottskarriären kantades också av psykisk ohälsa, något Emma Igelström tidigare varit öppen med.

JACK MIKRUT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Emma Igelströms bebislycka: ”Känns jätteskönt”

Året efter avslutade Emma Igelström karriären. I dag jobbar hon som föreläsare och är nybliven tvåbarnsmamma. I augusti förra året berättade hon att hon och kärleken Adam Kjellström fått sonen Louie. Emma Igelström har även dottern Olivia från ett tidigare förhållande.

– Vi mår bra, men jag fick ju göra kejsarsnitt så det är klart att det känns lite. Men det är inte så fysiskt jobbigt som jag trodde det skulle vara. Han var ute 08.23 och jag var uppe och gick på eftermiddagen så det var inga konstigheter. Det känns jätteskönt, sa hon till Aftonbladet.

Stora oron strax innan graviditeten

Strax innan sonens födsel hade Emma beskrivit gravidteten som ”ett mirakel mot precis varje odds”. Detta efter att läkare tre år tidigare hittat en godartad tumör i hennes livmoder som krävde operation.

Drygt ett år efter drabbades hon av kraftiga magsmärtor. Läkarna upptäckte en ny tumör, även den godartad, och Emma Igelström behövde genomföra ytterligare en operation.

– Mina operationer kan påverka förmågan att få barn plus att jag är över 40 så det var inte jättebra prognos för att det skulle fungera. Jag var också mest orolig inför operationen. Det kan bli ärrbildningar och de visste inte hur mycket de skulle vara tvungna att ta bort, men efteråt så förklarade de att det hade gått så bra som det kan gå, sa Emma Igelström till Aftonbladet förra året.

Adam Kjellström och Emma Igelström

Adam Kjellström och Emma Igelström fick sonen Louie i augusti förra året.

Karin Törnblom/TT
Sarah Sjöströms oro innan förlovningen med Johan: ”Först sa jag..”

Emma Igelströms mamma död – skriver om sorgen

Nu berättar Emma Igelström att hon är i djup sorg och att hennes mamma precis gått bort i cancer. På Instagram skriver hon om sista tiden, som hon också beskriver med värme, glädje och kärlek.

”Det har varit en av de vackraste tiderna i mitt liv men också en av de tyngsta. Livet och döden har aldrig levt så nära varandra som det sista halvåret. Jag är lycklig och så trasig på samma gång”, skriver hon på Instagram.

Emma Igelström skriver att hennes mamma nu äntligen fått ro.

”Tack för att du varit min mamma och världens bästa Mormor. Tack för allt du gjort för Olivia, din stora kärlek. Tack för att du hann träffa Loui. Men också ett stort tack för att vi fick chansen att prata klart och att det gjorde att samtal om döden blev lika naturligt som samtal om livet”.

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Olivia, 24, hittad död: ”Vilken fruktansvärd smärta”

LÄS OCKSÅ: OS-arrangören pudlar efter idrottsstjärnornas hårda barnkritik

Foto: Instagram, JACK MIKRUT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!