emma igelström

Emma Igelström lämnar Sverige efter bebislyckan: ”Ett äventyr”

Emma Igelström med partner och bebis.

FOTO: TT/Instagram

Den före detta simmaren Emma Igelström, 42, fick barn mot alla odds.
Nu avslöjar hon att familjen lämnar Sverige för ett liv utomlands.
”För första gången i mitt liv ger jag upp mycket av mitt liv för att någon annan ska följa sin dröm”, berättar Igelström på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”
0:39

Efter reklamen: Nils van der Poel efter bragdguldet: ”Framförallt heroin”

(0:39)

Slå på ljud

Den förre detta elitsimmerskan Emma Igelström, 42, var i början av 2000-talet en av världens bästa simmare. Efter fyra VM-guld, ett VM-silver och flera EM-medaljer avslutade hon karriären helt och hållet 2005.

Nu berättar Igelström att hon återigen ska ut på resande fot, men inte i tävlande syfte. Nu är det partnern Adam Kjellström som har planer i utlandet.

”Idag börjar vårt nya liv. Eller inte nytt liv men en tid framåt så kommer vårt vara annorlunda. Skrämmande men också spännande”, avslöjar Igelström på Instagram.

Emma Igelström blev gravid mot alla odds

Ett år efter att Emma Igelström avslutade sin simkarriär 2005 berättade hon i sin självbiografi Simmar-Emma: Min kamp mot bulimin hur hon sedan ung ålder kämpat mot ätstörningar i olika former. I mars 2019 avslöjade hon nästa motgång: en tumör på livmodern.

Under sju månaders tid kämpade simmerskan i hemlighet med smärtor som senare konstaterades vara en godartad tumör. Igelström som redan hade dottern Olivia från ett tidigare förhållande var säker på att hon och den nya partnern Adam inte skulle kunna få barn tillsammans.

Men två år senare hände det mest oväntade. Hon blev gravid!

”Ett märkligt år toppas med ett mirakel mot precis varenda odds”, skrev hon på Instagram när hon visade upp gravidmagen.

I augusti 2021 föddes parets gemensamma son Louie.

Emma Igelström och sonen Louie.

Emma Igelström och partnern Adam Kjellström trodde inte att de skulle kunna få barn på naturlig väg efter Emmas operationer och på grund av hennes ålder.

FOTO: Instagram

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

”Livet är ett äventyr! Ingen minns en fegis”

Efter bebislyckan är det dags för ytterligare ett äventyr i livspusslet. På Instagram avslöjar Igelström att partnern Adam fått jobb i Saudiarabien.

”Under alla år vi varit ihop har min sambo bara sagt kör när jag vill göra något. Oavsett hur galet det är. Det har aldrig varit en motfråga. När han fick frågan om att jobba i Saudi under en tid så tror jag inte han trodde att jag ens skulle vilja hitta en lösning. Men jag repeterade, KÖR!”, skriver hon på Instagram.

Igelström skriver att pappa Adam redan flyttat, men för henne sker flytten i vår. Hon berättar för sina följare att hon kommer fördela sin tid mellan att bo i Sverige och i Saudiarabien.

”Det allra viktigaste är att hitta en balans där alla mår bra. På hemmaplan och i Saudi. Men det ska också bli för jäkla roligt! På ännu fler sätt. Livet är ett äventyr hörni! Ingen minns en fegis”, avslutar hon.

Hur barnens boendesituation kommer att se ut framgår inte i Instagraminlägget. Hänt Nyheter har sökt Emma Igelström utan framgång.

FOTO: Instagram/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN