hemska händelser

Emma, 39, tvingades föda med ögonbindel – vägrade se vad som hände

Emma och sonen Jude på sjukhuset.

Courtesy Emma Roberts / SWNS
Emma tvingades föda sin son i vecka 24 efter att ha fått blodförgiftning.
Hon var övertygad om att barnet skulle vara dödfött och valde därför att täcka sina ögon för att slippa se.
– Jag trodde att jag skulle dö eftersom min mamma dött just efter förlossningen, säger Emma.

Londonbon Emma Roberts, 39, var gravid i vecka 21 när vattnet gick. Att det plötsligt var dags kom egentligen inte som en överraskning eftersom läkarna redan konstaterad att födseln var omöjligt att förutse. Detta på grund av komplikationer efter en operation Emma genomförde i 20-årsåldern för att ta bort cancerceller från livmodern.

När vattnet gick körde maken James Lami, 41, i panik till sjukhuset, men det var långt ifrån dags att föda. Det skulle dröja ytterligare tre veckor innan den lilla pojken var på väg ut.

Nu berättar mamma Emma om den fruktansvärda rädsla hon kände under förlossningen. Eftersom hon var övertygad om att barnet skulle vara dödfött bar hon en ögonbindel under hela händelseförloppet.

Läkarna tvingades sätta igång förlossningen

Efter att läkarna upptäckt cellförändringar i Emmas livmoder genomförde hon en operation där cellerna lasrades bort, vilket hon visste skulle kunna försämra hennes chanser att bli gravid.

Emma lyckades dock bli gravid, men i vecka 19 kom läkarna med dystra besked. Hennes livmoder var inte tillförlitlig och barnet skulle kunna komma när som helst. Emmas mamma Kim dog tragiskt när hon födde Emmas lillasyster, vilket redan skapat en stor rädsla och oro hos Emma. Det nya beskedet gjorde det inte bättre.

Pappa James tillsammans med den nyfödda sonen på sjukhuset.

Sonen föddes i vecka 24 efter att både mamma och barn fått blodförgiftning.

FOTO: Courtesy Emma Roberts/SWNS

I vecka 21 gick vattnet. På sjukhuset tillät de inte att barnet skulle födas riktigt än, men tre veckor senare hade både mamman och barnet i magen fått blodförgiftning. Läkarna tvingades starta förlossningen.

– När läkarna såg att vi hade fått blodförgiftning sa de att de behövde tänka på mig i första hand och även min bebis antagligen inte skulle överleva så skulle de söva ner mig och ta ut bebisen, säger Emma till den brittiska tidningen Daily Mail.

Rullade ihop en t-shirt och täckte ögonen

När läkarna påbörjade igångsättningen fick Emma panik. Risken fanns att barnet inte skulle leva när det kom ut och hon ville inte se det. Med hjälp av en ihoprullad t-shirt gjorde hon en ögonbindel för att täcka sin syn.

– Jag är ganska orolig av mig och jag ville bara inte se honom död för jag tror att det hade förstört mig. Jag gillar att ha kontroll, men i det ögonblicket så kan man inte ha kontroll, säger Emma till Daily Mail.

Förlossningen tog en halvtimme och pojken föddes levande. Trots det tog Emma inte av sig ögonbindeln.

– De tog honom till andra sidan av rummet och de arbetade med honom, men under hela tiden så behöll jag ögonbindeln för jag ville inte se om han dog.

Den nyfödda pojken med slangar i näsan.

Jude fick lunginflammation och hjärnblödningar i samband med födseln.

FOTO: Courtesy Emma Roberts/SWNS

Emma höll till och med för öronen för att slippa höra läkarnas prat. Men även Emma behövde mer vård och de tog henne till en annan operationssal för att ta ut moderkakan. Det skulle dröja ytterligare tre timmar innan Emma fick veta om sonen hade klarat sig eller inte.

Rädslan för att möta ödet som sin mamma

När Emma liv var säkrad och hon vaknade från sin sömn fick hon veta att sonen, som fick namnet Jude, levde och mådde bra.

– Jag var i chock när jag fick se honom för första gången. Jag var traumatiserad från födseln och jag trodde att jag skulle dö eftersom min mamma dött just efter förlossningen. Under de första två veckorna kunde jag inte göra annat än att stå vid hans kuvös och gråta.

Jude överlevde, men den traumatiska förlossningen gav honom men för livet. Den lilla pojken fick lunginflammation och flera hjärnblödningar, men idag mår han bra. Han är idag sex år gammal och lever med en cp-skada och autism.

Sexåriga Jude.

Idag är Jude sex år gammal och lever med en cp-skada och autism.

FOTO: Courtesy Emma Roberts/SWNS

– Jag är så tacksam för att han är här. Så många barn har förlorat kampen och jag är så tacksam att Jude är hemma och allt kämpande var värt det, säger mamma Emma.

Hon berättar dock att Jude fick bli hennes första och sista barn. Den traumatiska förlossningen vill hon inte uppleva igen.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN