intressant om hälsan

Emilys, 27, mobbare förstörde hennes liv – drabbades av svår sjukdom: ”Slippa…”

Emilys, 27, mobbare förstörde hennes liv – drabbades av svår sjukdom: ”Slippa…”

FOTO: YOUTUBE
Folk tror hon är full när hon sluddrar och stapplar fram.
– Det här är mobbningens fel, säger Emilyjane, enligt The Mirror.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Träningsprofilen Elin Kjos har somnat in – blev 35 år gammal
0:50

Efter reklamen: Träningsprofilen Elin Kjos har somnat in – blev 35 år gammal

(0:50)

Slå på ljud

Emilyjane Vernau, 27, bor i Essex, strax norr om London, och säger som det är:

– Sjukdomen har tagit ifrån mig allt. Jag har inget liv.

Emilyjane drabbades av epilepsi för sju år sedan, sjukdomen där störningar i hjärnan leder till olika slags anfall. Det vanligaste är att den drabbade förlorar medvetandet, och får muskelryckningar i hela kroppen.

”Provade sju olika mediciner”

Det var precis vad som hände Emilyjane. Efter flera undersökningar, tills läkarna kunde fastställa diagnosen epilepsi, fick hon äntligen tabletter mot sjukdomen.

– Jag provade sju olika mediciner och ett tag blev det bättre. Jag fick tillbaka hoppet och trodde jag skulle slippa de fruktansvärda anfallen, säger hon.

Ända sedan Emilyjane Vernau började funderade vad hon ville bli när hon var stor har hon drömt om att arbeta med något som gör skillnad. Hon hann utbilda sig till ambulanspersonal, innan hennes första epilepsianfall kom.

Men istället för att ge akutvård, har 27-åringen kommit och behöva det själv.

– Jag orkar inte göra någonting. Mina föräldrar och min pojkvän tar hand om mig. Det är knappt jag lämnar huset, berättar Emilyjane.

”Trodde att jag skulle bli blind…”, berättar Emilyjane.

FOTO: YOUTUBE

Synen drabbad – ser tredubbelt

Efter att ha fått en gnutta hopp om någon gång kunna leva ett vanligt liv – så krossades alla drömmar för tre år sedan. Trots att hon med läkemedel sluppit perioder av krampanfall, slog en annan sjukdom till.

Istället drabbades Emilyjane av så kallade ”Fokala anfall”. Anfall som påverkar allt från lukt, känsel, smak, hörsel och syn. I Emilyjanes fall drabbades synen.

– Första gången jag fick ett sådant anfall såg jag fyrdubbelt... ja, femdubbelt. Jag trodde att jag skulle bli blind, säger 27-åringen.

Det har gått så långt att Emilyjane ser tredubbelt hela tiden. Dygnet runt. Läkarna står handfallna och för Emilyjane handlar det om att försöka anpassa sig.

Hur man nu gör det.

– Det är tufft. Men det måste gå. Jag förlorar hoppet gång på gång, men så händer något som gör att jag får tillbaka det. Tack och lov har jag underbar sup- port av mina föräldrar och min pojkvän Connor.

Hoppas på en lösning

Emilyjane blev svårt mobbad i skolan. 27-åringen misstänker att hon drabbades av PTSD, som sen ledde till sin svåra epilepsi-

– Det var min neurolog som sade det. Jag bara sjönk ihop när jag förstod hur allt hängde ihop. De som plågade mig i skolan skulle bara veta att de förstört mitt liv.

Framtiden?

– Nu går jag igenom en massa tester. Jag kan bara hoppas att neurologerna hittar lösningen. Jag vill ha tillbaka mitt liv.

FOTO: YOUTUBE

FRÅN FÖRSTASIDAN