Emil Almeen, 16, är Sveriges nya träningsprofil – gör succé på Tiktok

Emil Almeen
Exklusivt

Emil Almeen är bara 16 år – men kan redan lyfta 142,5 kilo i bänkpress.
Gymfanatikern från Örebro gör också succé på Tiktok – med en följarskara som ökar i hiskelig takt.
– Jag har ett specifikt mål och det är att bänka 200 kilo i bänkpress innan jag fyller 19 år, säger han.

Emil Almeen, 16, kan tacka en man som heter Ove för det stora gymintresset. Klasskompisen Ove tog täten, började gymma och fick med sig Emil på ett hörn när de gick på högstadiet.

Nu, två år senare, är Emil Almeen något av en träningsprofil och gör succé på Tiktok med sina humoristiska träningsklipp. Det är ingen överdrift att säga att gymmet blivit som ett andra hem.

– Jag går upp klockan sju, börjar skolan klockan åtta och slutar runt 13-tiden. Då åker jag hem, käkar lite, packar väskan och åker direkt till gymmet. Jag brukar vara där från klockan 14 till 19, eller något sånt, säger Emil Almeen till Hänt.

Emil Almeen

Personliga tränaren Fabian G Lejonstål med träningsstjärnan Emil Almeen, 16.

Privat

”Bänka 200 kilo innan jag fyller 19”

Främst är det styrkelyft, med delmomenten knäböj, marklyft och bänkpress, och kraftsporten strongman som utövas. På drygt två år har Emil Almeen gått från att bänka 48 kilo till 142,5 kilo i bänkpress. En ökning på nästan hundra kilo.

– Det börjar bli en del. Jag har ett specifikt mål och det är att bänka 200 kilo i bänkpress innan jag fyller 19 år. Jag hoppas verkligen att det sker. Fortsätter jag att träna lika hårt och regelbundet, och tar hand om sömn och kost, så tror jag att jag kommer lyckas.

Emil Almeen

Emil Almeen gör strongman-övningen Yoke och går med 400 kilo.

Privat

Emil Almeen gör succé på Tiktok

Emil Almeens träningsresa går att följa på sociala medier. Han lägger ofta upp klipp på olika övningar och förra sommaren tog det fart ordentligt när ett av hans klipp på Tiktok blev viralt. I dag har han cirka 100 000 följare.

– Jag körde ett strongman-event som kallas för yoke, då går man med en ställning på rygg och axlar. Jag körde på 300 kilo och tog typ 17 steg. Då var jag 15 år och många verkade tycka att det var imponerande. Den videon fick runt 860 000 visningar.

Tiktok-klippet togs även upp av youtubern Anis don Demina, som reagerade på Emil Almeens oerhörda styrka.

– Det var ganska stort för mig, att han hade sett den.

Emils galna kaloriintag

Klippen på sociala medier är också en av orsakerna till att Emil Almeen tillbringar flera timmar på gymmet varje dag, då de tar tid att filma, redigera och lägga ut.

ÄKTA MAKAR Iris, 81, kärlekssaga med maken Mohamed, 36

Men även när han inte är i träningslokalen så är tankarna på träningen hela tiden närvarande. Regelbunden hård träning kombinerat med sömn och kost är alla lika viktiga delar. Åtta timmars sömn och ett dagligt kaloriintag på 4 000 kalorier är standard.

– Till frukost brukar jag käka tio ägg äggröra, en avokado-macka, ett paket bacon. Till lunch är det skolmaten och då brukar jag bara sikta in mig på proteinet, för det är det viktigaste, och bara käka det. Till mellanmål brukar jag ta tre proteinbars och någon Nocco lite då och då. Kvällsmaten beror på vad som serveras hemma. Man har ju inte så stor makt över det, man bor ju fortfarande hemma och får ta det som serveras.

Emil Almeen

Emil Almeen trycker i sig en burgare på över två kilo på Babas Burgers.

Privat

Målet efter studierna

Emil Almeen har en bit kvar till idolen Eddie Halls, även kallad The Beast, dagliga kaloriintag på 10 000 kalorier. Det ska påpekas att Emil Almeen bara är 16 år och inte är färdigvuxen, vilket är en av förklaringarna.

Sju dagar i veckan är han på gymmet och vilodagarna lyser med sin frånvaro. Får han själv bestämma kommer han fortsätta med träningen på heltid när han blir myndig.

– Direkt efter studenten vill jag kunna leva på sociala medier, flytta hemifrån och satsa helhjärtat på träningen. Jag vill försöka leva på det och slippa plugga vidare för att få ett vanligt jobb. Jag tycker det känns rätt tråkigt och vill göra det jag tycker är roligt.

Emil Almeen

När Emil Almeen började träna vägde han 140 kilo. Idag väger han runt 128 kilo och är 1.83 lång.

Privat

LÄS OCKSÅ: Tim Stokely, 37, grundade Only fans – tjänar miljontals pund

LÄS OCKSÅ: Flygvärdinnan: Snälla – var inte DEN personen

Foto: Privat

Senaste nytt