cancer

Elizabeths allvarliga sjukdom avfärdades – nu måste hon leva med menen

Elizabeth Williams.

FOTO: SWNS
Under två och ett halv års tid sökte Elizabeth, 60, hjälp för sina hudproblem.
Gång på gång sa läkaren att det inte var något att oroa sig för.
Läkarens misstag kunde ha kostat henne livet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hunden Belle är världens mest förvånade hund
0:26

Efter reklamen: Hunden Belle är världens mest förvånade hund

(0:26)

Slå på ljud

Tvåbarnsmamman Elizabeth Williams, 60, från Dorchester, England, blev gång på gång avfärdad när hon sökte hjälp för sina hudproblem.

Hennes husläkare vägrade se allvaret i hennes besvär och trots att hon under två och ett halvt års tid blödde och flagade på näsan blev hon avvisad.

Rådet från läkaren var att använda en hudkräm. Men i maj 2019 fick Elizabeth nog och bytte vårdcentral. Fyra månader senare visade det sig att den tidigare läkarens miss kunde kostat henne livet.

– När jag fick min diagnos var jag förkrossad eftersom jag hade haft sjukdomen ett tag, berättar Elizabeth för WalesOnline.

”Konstant orolig för att den ska komma tillbaka”

I två och ett halvt års tid sökte Elizabeth hjälp för ett besvär som läkaren sa var ofarligt. När hon bytte läkare visade det sig att såren på hennes näsa var hudcancer.

– Att få höra att det var cancer är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma. Jag hade varit hos läkaren fler än en gång på grund av min näsa, men inte för en sekund hade jag tänkt att det var något så allvarligt, berättar Elizabeth som var orolig att cancern spridit sig.

Elizabeth Williams innan operationen.

Elizabeth hade ingen aning om att hennes hudproblem var hudcancer.

FOTO: SWNS

Efter beskedet genomgick hon en operation, inklusive rekonstruktion av hennes näsborre, hennes ena öra samt strålbehandling och revisionskirurgi.

– Jag har fått stora ärr i ansiktet efter operationen. Nu när jag är friskförklarad är jag konstant orolig för att den ska komma tillbaka, berättar tvåbarnsmamman och fortsätter:

– Hela upplevelsen har verkligen tagit på min mentala hälsa och verkligen kört mitt självförtroende i marken. Samtidigt är jag så tacksam att jag fortfarande är här och tacksam för stödet jag fått.

Elizabeth Williams efter operationen.

Elizabeth har fått allvarliga ärr i ansiktet efter operationen.

FOTO: SWNS

Elizabeth Williams varnar andra

Nu vill Elizabeth dela med sig av sin historia för att varna andra. Hon vill berätta för folk vilka tecken man ska leta efter.

Elizabeth har också bett jurister undersöka om vården hon fick hos sin första husläkare bryter mot sjuhusets rutiner. Hon påpekar att hon vill göra detta, även om inget kan reparera skadan som redan skett.

– De senaste åren har varit otroligt svåra för Elizabeth eftersom hon kämpat för att komma till rätta med sin diagnos." Förståeligt nog har hon också ett antal orosmoment över huruvida mer kunde ha gjorts för att diagnostisera och behandla hennes cancer tidigare, med tanke på att hon hade besökt läkarbesök vid olika tillfällen angående skadan på näsan, säger hennes jurist Alice Webster.

FOTO: SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN