"Väsentliga svagheter" hos storbank

"Väsentliga svagheter" hos storbank

Credit Suisse har problem. Arkivbild.

Ennio Leanza/AP/TT
Bankoron fortsätter. Under morgonen har den schweiziska storbanken Credit Suisse identifierat vad man kallar "väsentliga svagheter" i sin finansiella rapportering.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Credit Suisse har under längre tid kopplats till en rad kriser och skandaler. I slutet av förra året meddelades att omkring 9 000 medarbetare skulle få gå när banken omstruktureras.

Samtidigt som bankoron kring bland annat amerikanska nischbanken Silicon Valley Bank har hamnat i världens fokus så kommer nu nya besked kring Credit Suisse.

I den årsredovisning som nu publicerats, en vecka försenad på grund av frågor från den amerikanska finansinspektionen, så medger banken att det finns "svagheter" kopplat till boksluten för 2021–22 gällande riskbedömning.

Credit Suisse uppger samtidigt att utflöden från kunderna nu stabiliserats men man inte ser någon vändning ännu. Styrelseordförande Axel Lehman uppges samtidigt att avstå från arvoden på 1,6 miljoner dollar för sitt arbete.

Den pågående krisen kopplad till amerikanska nischbanker som Silicon Valley Bank har fått extrem påverkan på marknaden. Nyhetsbyrån Bloomberg uppger att kursfallen världen över har inneburit att värden på motsvarande 465 miljarder dollar har försvunnit.

FRÅN FÖRSTASIDAN