Stefan Löfven blir rådgivare på konsultfirma

12 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Tidigare statsministern Stefan Löfven har skaffat sig ett nytt uppdrag. Arkivbild.Adam Ihse/TT
Stefan Löfven har fått ett nytt uppdrag. Den tidigare statsministern går in som rådgivare på konsultfirman Rud Pedersen, rapporterar Dagens industri.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Till DI berättar Löfven att hans nya jobb som konsult går ut på att vara en länk mellan politiken och näringslivet.

– Man har inte alltid samma uppfattning, och ska nog inte ha det heller i en demokrati, men det är viktigt att man ändå förstår varandra. Och jag tror att jag kan hjälpa företag att analysera en situation och hur man ska ta sig framåt, säger Stefan Löfven.

Rud Pedersen specialiserar sig bland annat på energi- och industrisektorn och frågor kopplade till hållbarhet och miljö. På public affairs-byrån finns sedan tidigare forne finansministern Anders Borg (M).

– Vi har folk från den röda sidan och folk från den blåa sidan. Nu har vi Stefan Löfven och Anders Borg i samma företag. Det ger en möjlighet att analysera dagsaktuella politiska frågor utifrån en lång kännedom om hur Sverige fungerar, säger Rud Pedersens grundare och koncernchef Morten Rud Pedersen.

Stefan Löfven är i dag ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet (PES) samt ordförande för forskningsinstitutet Sipri och Palmefonden.

Annons