Spotify siktar på dyrare "Supremium"-konto

20 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Spotify, med medgrundaren och vd:n Daniel Ek, väntas inom kort lansera nya och dyrare premiumabonnemang med bättre ljudkvalitet. ArkivbildLars Pehrson/SvD/TT
Strömningstjänsten Spotify Technology planerar att lansera ett nytt premiumerbjudande. Bättre ljud och högre pris än dagens premiumabonnemang är planen, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den nya typen av Spotify-abonnemang som planeras kallas "Supremium" internt, enligt Bloombergs källor.

Den nuvarande premiumnivån kommer enligt planen samtidigt att få tillgång till ljudböcker – ett antal fria lyssningstimmar per månad.

Enligt Bloombergs källor kommer den så kallade Supremium-tjänsten att testas på olika marknader vid olika tidpunkter inför lanseringen i USA i oktober.

En talesperson för Spotify vill inte kommentera uppgifterna.

Under fjolåret höjde Spotify priserna i fler än 40 länder.

I Sverige kostar i dag Spotifys så kallade premiumabonnemang – med lyssning utan annonsavbrott – 109 kronor per månad. För två konton kostar Spotifys premiumtjänst 149 kronor, medan ett familjeabonnemang med upp sex konton kostar 189 kronor.

Spotify, med den svenske medgrundaren och vd:n Daniel Ek som frontfigur, är en av vinnarna på Wall Street i år, med ett kurslyft sedan årsskiftet på 102 procent.

Annons

Bolaget aviserade i januari en personalminskning med 6 procent, följt av ytterligare en neddragning på 2 procent av de anställda i juni.

Annons