Rusning till Twitterkonkurrenten Threads

06 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Med appen Threads hoppas Meta kunna konkurrera med Twitter.Richard Drew/AP/TT
Över 30 miljoner användare hade laddat ner Metas nya app Threads några timmar efter att den aktiverades, enligt Metas vd Mark Zuckerberg.
Nu hotar Twitter med rättsliga åtgärder mot Meta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Threads ses som en konkurrent till Elon Musks Twitter som hamnat i blåsväder och fått kritik för flera ändringar som gjorts efter Musks köp.

"Det känns som början på något mycket speciellt, men vi har mycket arbete framför oss med att bygga upp appen", skriver Zuckerberg på sitt eget Threads-konto.

Bland de nya användarna finns kändisar som Jennifer Lopez och Shakira, liksom medieföretag som Washington Post och The Economist.

Den nya Instagramkopplade appen Threads aktiverades natten mot torsdagen i Storbritannien och ett hundratal andra länder, inklusive USA, i Apples och Google Androids appstores. Appen är dock ännu ej tillgänglig i EU som har strängare regler för dataskydd.

På Threads kan användarna posta textmeddelanden, på upp till 500 tecken, och länkar samt även svara på och vidarepublicera meddelanden från andra.

Instagrams mer än två miljarder användare ska kunna överföra sina befintliga följarlistor och kontonamn till den nya tjänsten.

Annons

Efter lanseringen har Twitter hotat Meta med rättsliga åtgärder, rapporterar nyhetstjänsten Semafor. Bland annat beskylls Meta för att ha rekryterat flera tidigare Twitter-anställda som haft tillgång till företagets affärshemligheter.

"Twitter har för avsikt att strikt upprätthålla sina immateriella rättigheter och kräver att Meta vidtar omedelbara åtgärder för att upphöra att använda Twitters affärshemligheter eller annan mycket konfidentiell information", skriver bolaget i ett meddelande till Mark Zuckerberg, enligt Semafor.

Annons