TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Nya uppköpsrykten kring Electrolux

03 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Vitvarujätten Electrolux omgärdas av nya uppköpsrykten. Arkivbild.
Uppköpsryktena kring vitvarujätten Electrolux har tagit ny fart. Enligt nyhetsbyrån Bloombergs källor ska storägaren Investor nu ha sökt garantier från kinesiska intressenten Midea.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Klassiska svenska bolaget Electrolux har under en längre tid omgärdats av uppköpsrykten och i helgen rapporterades det på nytt att den kinesiska konkurrenten Midea ska vara intresserad med konkurrens från sydkoreanska jätten Samsung.

Nyhetsbyrån Bloomberg uppger nu enligt anonyma källor att Investor dock ställt sig frågande till hur Midea vid en eventuell affär ska hantera en eventuell amerikansk blockad av affären? Just Nordamerika är en av bolagets absolut viktigaste affärsregioner och enligt Bloomberg skulle den amerikanska myndigheten Committee on Foreign Investment kunna tänkas stoppa en eventuell affär.

Midea ska hittills ha avböjt att tänka sig köpa Investors andel i bolaget om ett övertagande stoppas av de amerikanska myndigheterna.

Investor är största ägare i Electrolux med drygt 30 procent av rösterna. Företaget har haft en tung period bakom sig och förra året presenterades ett omfattande sparpaket där drygt 5 000 personer fick gå från bolaget.

I samband med förra veckans delårsrapport rapporterade man en förlust på 770 miljoner kronor för första kvartalet 2023 samtidigt som man i en prognos uppger att efterfrågan bedöms vara negativ i såväl i Europa som Nord- och Latinamerika.

På Stockholmsbörsen har dock uppköpsryktena gjort att aktien återhämtat sig markant, i dag stiger den drygt fyra procent och den senaste månaden är den upp 36 procent.

Annons