BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Nattens klipp: Gratis el i några timmar – i hela landet

09 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Nattens klipp: Gratis el i några timmar – i hela landet.
Elpriserna har varit odrägligt höga i flera månader.
I natt är det i stället gratis.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter elstödet: ”Stor risk för bedrägerier”Brand logo
Efter elstödet: ”Stor risk för bedrägerier”

Det blir rea på el i morgon onsdag. Kommande natt är den till och med gratis några timmar. Och det gäller i hela landet, enligt prissättningen på elbörsen Nord Pool.

Från tisdagens snittpris på 22,5 öre/kWh i hela Sverige, vilket redan det var ovanligt lågt, sjunker priset i alla fyra elområden till ett snitt sett över onsdagsdygnet på 8,8 öre. Under några enskilda timmar natten mellan tisdag och onsdag ligger börspriset på noll.

Snittpriset i maj: 50 öre/kWh

Låga dygnspriser eller timpriser har mest kunder med timprisavtal nytta av. För merparten hushåll med rörligt elpris är det månadssnittet som styr fakturan. Hittills i maj ligger snittpriset en bit över 50 öre/kWh i hela landet.

Ovanpå priset på Nord Pool tillkommer elbolagens påslag, elskatt, moms och nätavgift på sammantaget över en krona per kilowattimme.

FOTO: Fredrik Sandberg /TT

Annons