Halvmuntert slut på deppig börsvecka

Halvmuntert slut på deppig börsvecka

Det pekade uppåt på börsen inför helgen. Arkivbild

Erik Simander / TT
Stockholmsbörsen avslutar veckan med en svag uppgång.
Men sett till veckan som helhet har breda OMXS-index backat något.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Breda OMXS-index och OMXS30-index med de 30 mest omsatta aktierna steg 0,9 respektive 0,6 procent i fredagens handel. Uppgången bland OMXS30-bolagen var bred, med 23 av aktierna på plus.

Trots dagens uppgång har OMXS-index tappat omkring en procent i relation till föregående fredagens stängningskurser.

Molntjänstbolaget Sinch gick på fredagen segrande ur striden bland OMXS30-bolagen, med en uppgång på 3,4 procent. Gruvbolaget Boliden steg i sin tur 2,6 procent och investmentbolaget Kinnevik lyfte 1,9 procent.

Fastighetsbolaget SBB tog jumboplaceringen med en nedgång på 1,3 procent, tätt följt av modejätten H&M och mätteknikföretaget Hexagon som tappade 1,2 respektive 1,1 procent.

Utbildningskoncernen Academedias aktie lyfte 3,6 procent efter en kvartalsrapport som visade på en oväntat hög vinst för kvartalet som avslutades i mars. Även butikskedjan Clas Ohlson hade en stark börsdag, aktien steg 3,5 procent efter en månadsrapport som visade på ett försäljningslyft för april.

Utvecklingen i Stockholm låg i linje med ledande Europabörser. Londonbörsens FTSE100-index steg 1,0 procent, Parisbörsens CAC40-index lyfte 1,3 procent och Frankfurtbörsens Dax-index höjde sig 1,4 procent.

FRÅN FÖRSTASIDAN