Batljan avgår som vd för SBB – kursen rusade

Batljan avgår som vd för SBB – kursen rusade

Ilija Batljan avgår.

Stina Stjernkvist/SvD/TT
Krisande fastighetsbolaget SBB:s aktie rusade uppåt med 53,3 procent på Stockholmsbörsen på fredagen.
Lyftet kommer sedan storägaren och vd:n Ilija Batljan meddelat att han avgår som vd.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Styrelsen har utsett Leiv Synnes till ny verkställande direktör, skriver SBB i ett pressmeddelande.

"Styrelsen anser att Leiv Synnes har rätt erfarenhet och är den bäst lämpade personen att leda bolaget och bistå styrelsen i genomförandet av den strategiska översynen. Leiv Synnes tillträder som verkställande direktör den 5 juni 2023 och ersätter Ilija Batljan", skriver SBB.

Ilija Batljan uppger i pressmeddelandet att det ligger i hans roll som grundare och stor aktieägare att ta ansvar i en utmanande tid.

"Min tro på SBB är intakt och jag kvarstår som styrelseledamot,” säger Ilija Batljan, som nu ska påbörja rollen som styrelseledamot för bolaget.

Leiv Synnes, född 1970, har mångårig erfarenhet från fastighetsbranschen enligt SBB. Han kommer senast från posten som finanschef för fastighetsbolaget Akelius Residential Property AB där han också har varit vice vd sedan 2020.

"Jag är hedrad, stolt och ödmjuk över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och medarbetarna fortsätta utveckla SBB:s viktiga roll inom social infrastruktur. Mitt omedelbara fokus kommer såklart också vara riktat på att stödja den strategiska översynen som styrelsen leder,” säger Leiv Synnes, i pressmeddelandet.

FRÅN FÖRSTASIDAN