Allra-sparare får pengar tillbaka

04 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Fondbolaget Allra, som tidigare var en del av premiepensionssystemet, snuvade enligt åklagare pensionssparare på minst 137 miljoner kronor. Arkivbild.Tomas Oneborg/SvD/TT
De som sparat i pensionsbolaget Allras fonder kan räkna med att få pengar tillbaka, rapporterar Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Trots Svea hovrätts dom om fängelsestraff för de fyra Allra-profilerna i fjol, pågår i kölvattnet av det havererade pensionsbolaget ännu en jakt. Nu handlar det om jakten på pengar som kan överföras till de omkring 130 000 personer som sparade i bolagets PPM-fonder.

"Vi har fått 100 miljoner kronor från Kronofogden som vi nu kan börja disponera" , uppger Anna Åkesson, senior expert hos Pensionsmyndigheten, till tidningen.

Det är dock oklart när pengarna når de som tidigare sparat i Allras fonder.

"Vi hoppas att utbetalningarna kan ske under hösten", meddelar Anna Åkesson.

I Allra-härvan fungerade vissa revisionsföretag och banker, som exempelvis SEB, som förvaringsinstitut åt fonder i Allra- koncernen. Pensionsmyndigheten har därför riktat ett krav på SEB på 431 miljoner kronor.

"Vi har förhoppningar om att vi ska få in mer pengar via berörda förvaringsinstitut och revisionsföretag", säger Anna Åkesson till Expressen.

Annons

SEB har tillbakavisat kravet från myndigheten. Om parterna inte kan enas om en förlikning hamnar tvisten i Stockholms tingsrätt.

Annons