Hiphop-artist tar över Louis Vuittons herrmode

Hiphop-artist tar över Louis Vuittons herrmode

Amerikanske hiphop-artisten Pharrell Williams blir ny huvuddesigner för Louis Vuittons herrkollektioner. Arkivbild.

Alberto Pezzali/AP
Det franska lyxmodemärket Louis Vuitton har utsett hiphop-artisten Pharrell Williams till ny chef för företagets herrkläder.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Louis Vuitton är glad över att välkomna Pharrell Williams som sin nya kreative chef för män. Pharrell är en visionär vars kreativa universum sträcker sig från musik till konst till mode. Hans första kollektion för Louis Vuitton kommer att presenteras i juni under herrmodeveckan i Paris", skriver företaget på Twitter.

Pharrell Williams, 49, är en etablerad superstjärna i musikvärlden och har varit en fast inventarie på första raden på modevisningar i många år. Nu ska han fylla den plats som stått tom sedan Virgil Ablohs död i cancer i november 2021.

"Pharrell Williams kreativa vision bortom mode kommer utan tvekan att leda Louis Vuitton mot ett nytt, mycket spännande kapitel", säger modehusets vd Pietro Beccari i ett uttalande.

Pharrell Williams, även kallad Skateboard P, har 13 grammisar i bagaget och har producerat låtar för artister som Snoop Dogg, Justin Timberlake, Gwen Stefani, Jay-Z, NSYNC, Britney Spears och Swedish House Mafia.

2014 blev Williams nominerad till en Oscar för bästa sång för låten "Happy" från animerade filmen "Dumma mej 2". 2017 nominerades han som producent till en Oscar för bästa film för filmen "Dolda tillgångar".

Pharrell Williams driver även klädmärket Billionaire Boys Club tillsammans med den japanske modeikonen Nigo.

FRÅN FÖRSTASIDAN