Efter 22-åriga Gabby Petitos försvinnande – polisens jakt på fästmannen

FBI har utfärdat en arresteringsorder på Brian Laundrie.
Han har tidigare sökts för inblandningen på försvinnandet av Gabby Petito. Fästmannen har varit försvunnen sedan i förra veckan.

Brian Laundrie, 23, har varit försvunnen sedan i förra veckan. Han är misstänkt för inblandning på försvinnandet på Gabby Petito, 22. Polisen fann i helgen en död kropp i den nationalpark som där paret senast sågs. FBI har sedan gått ut med att den döda kroppen är Gabby Petitos, något Hänt har skrivit om innan.

FBI har inte gått ut med någon dödsorsak, men de har sagt att de misstänker dråp. Nu har FBI utfärdat en arresteringsorder på hennes fästman, Brian Laundrie.

Polismyndigheten skriver på Twitter att de uppmanar människor att kontakta FBI om de har uppgifter.

Brian Loundrie stannades av polis innan Gabby Petitos död. Han misstänktes då för att ha slagit henne.

HANDOUT

“Vi uppmanar personer som har kännedom om Mr Laundries roll i det här ärendet, eller om var han befinner sig, att kontakta FBI”, skriver på Twitter.

Misstänks för bedrägeri

Anledningen till arresteringsordern är att Brian Laundrie misstänks för bedrägeri med ett kreditkort. I de dokument nyhetssajten People kommit över står det att Brian Laundrie eftersöks för "användning av obehöriga enheter".

"Medan denna arresteringsorder gör det möjligt att gripa Laundrie, så fortsätter FBI och våra partners över hela landet att utreda fakta och omständigheterna kring Petitos mord", skrev FBI Denver i ett uttalande.

NEJ!? 22-åringen försvann spårlöst på kärlekssemestern – familjens sorg

Ingen dödsorsak har getts

Uttalandet kommer fyra dagar efter att FBI fann Gabby Petitos kropp i nationalparken Grand Teton National Park i Wyoming. Under tisdagen bekräftade FBI att kroppen var Gabby Petitos. Hennes död misstänks vara följd av ett dråp.

Fästmannen kom hem tio dagar innan Gaby Petito försvann.

Brian Laundrie åkte hem till sitt föräldrahem i Florida efter att Gabby Petitos försvinnande. Men hon anmäldes försvunnen först tio dagar efter att den 23-åriga fästmannen åkt till föräldrarna.

När utredningen om hennes försvinnande tog fart, försvann Brian Laundrie från föräldrahemmet. Han är fortfarande försvunnen.

”Min förståelse är att arresteringsordern för Brian Laundrie är kopplad till aktiviteter som sker efter Gabby Petitos död och inte kopplade till hennes faktiska bortgång", säger Steven Bertolino, som är Laundrie-familjens advokat i ärendet till People.

”MJÖLKKO” Kritiken efter bilderna på mammans kyl med bröstmjölk

"FBI fokuserar på att hitta Brian – och när det inträffar kommer detaljerna i de åtal som omfattas av åtalet att behandlas i rätt format”, fortsätter advokaten i sitt uttalande.

Söktes i ett träsk – 100 kvadratkilometer stort

Innan arresteringsordern utfärdades misstänktes Brian Laundrie befinna sig på ett naturreservat i Florida. Ett område som är över 100 kvadratkilometer stort. En stor polisinsats, med FBI och lokala myndigheter gemensamt sökte genom området. Polisen fann inte pojkvännen. Området beskrivs som ett stort träsk, fyllt med alligatorer.

Gabby Petito och Brian Loundrie befann sig på en gemensam resa, genom hela USA. De skulle åka från fästmannens familjehem i Florida, till parets gemensamma lägenhet utanför New York. De färdades i en ombyggd skåpbil där de också sov i. Gabby Petito dokumenterade hela resan på sin Youtube. 22-åringen beskrivs som en influencer.

FBI, med lokala polismyndigheter, sökte i förra veckan av ett stort område i jakt efter fästmannen.

LÄS OCKSÅ: Gabrielle, 22, är mystiskt försvunnen – nu misstänks pojkvännen

LÄS OCKSÅ: FBI: Gabby Petito har hittats död – familjen: ”förkrossade”

Foto: AP, North Port Police Department

SENASTE NYTT!