Efter första dejten – Fiona fick faktura för ”slösad tid”

Digital faktura.

FOTO: TT/TikTok
En erfarenhet rikare, men 360 kronor fattigare – Tinderkillen var missnöjd och Fiona fick stå för notan.
Lyxfällan-Magnus ger sitt bästa spartips
0:33

Efter reklamen: Lyxfällan-Magnus ger sitt bästa spartips

(0:33)

Slå på ljud

Fiona Hope söker kärleken och är som många andra ute på marknaden i jakten på en framtida partner. Och visst har hon lärt sig att det inte alltid är så lätt – och knepiga killar gör det inte lättare på vägen till romans.

Efter en första dejt med en ny kille kände hon att det inte riktigt var vad hon letade efter. Det fattades en gnista, vilket hon berättade för honom över sms. Killen, som varit en gentleman under dejten och betalat för både mat och dryck, drog då ett fult knep som en hämndaktion.

Ej återbetalningsbar

I en viral TikTok visar Fiona upp hans spydiga svar efter beskedet.

– Vad ni ser här är en faktura som jag fick efter en "misslyckad dejt" som det står som projektnamn. Det är inget jävla skämt. Förfallodatum: så fort som möjligt, läser en märkbart chockad Fiona.

Den digitala fakturan hade delats upp i kategorierna mat och dryck och uppgick till totalt 360 kronor. I kommentarerna till videon skriver Fiona att hon flera gånger erbjöd sig att betala, men att killen bestämt velat stå för notan. I texten under videon står texten ”Ej återbetalningsbar”.

En principsak

Fiona ifrågasatte killens beteende varpå han svarade att det inte handlade om pengar utan var en principsak.

– 360 kronor, mannen! Kom igen, ge mig en paus, säger Fiona i sin TikTok som setts av nästan en halvmiljon människor.

Flera personer har kommenterat Fionas otroliga händelse, men reaktionerna är splittrade. Flera män har i kommentarerna hyllat killen för att vara ”en hjälte” som vågar göra detta.

En användare kommenterade: ”Oj, om vi fakturerar för slösad tid nu så kommer mina ex få en rejäl nota.”

En annan skriver: ”Skicka en faktura tillbaka för din slösade tid och inkludera att du fixat dig, transport, smink, outfit, hårprodukter, allt.”

Flera är dock överens om att Fiona troligtvis undvek en kula med denna kille eftersom hans beteende tycks vara en varningsflagg.

FOTO: TikTok/TT/Kallestad, Gorm

FRÅN FÖRSTASIDAN