Efter elkrisen – produkten som säljer bäst på Blocket: ”127 procent”

Ebba Rosencrantz, pressansvarig vid Blocket

FOTO: TV4/TT
Många väljer att sälja sina elslukande prylar när hushållselen blir dyrare.
Den mest populära annonsen att posta på Blocket ökade med 127 procent under de senaste två månaderna.
Lyxfällan-Magnus ger sitt bästa spartips
0:33

Efter reklamen: Lyxfällan-Magnus ger sitt bästa spartips

(0:33)

Slå på ljud

Allt fler väljer att skära ned på sina elkostnader genom att sälja av sina eldrivna produkter, något som märks tydligt på köp- och säljsidan Blocket. Det är vanligt att säljannonser ökar i svåra tider, men nu syns den främsta ökningen bland annonser på elprylar, rapporterar TV4.

"Superpoppis..."

Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket, har kunnat se en tydlig trend i vilka annonser som blivit mer populära säger hon till TV4.

– Saker som ved, kaminer, elverk och den typen av saker är superpoppis på Blocket nu. Det är det man söker efter, berättar hon.

– Ved ligger faktiskt på plats två över det man söker mest efter på Blocket just nu – efter "bortskänkes". Så det märks att det finns ett otroligt sug efter att dra ned på sina elräkningar, säger Ebba Rosencrantz till TV4.

Efter Tinderdejten – Fiona fick faktura för ”slösad tid”

En pryl sticker ut

Det finns en produkt som sticker ut och fått sig en markant ökning i antalet annonser.

– Vi har ju sett en superstor ökning på bland annat de här spa-baden som är riktiga såna energislukare att det är någonting som folk verkligen väljer att sälja. Där har antalet annonser ökat med 127 procent under augusti och nu hittills i september, berättar Ebba Rosencrantz.

Flera som säljer spa-bad eller jacuzzi väljer att tydligt skriva ut hur mycket el badkaret drar och vad kostnaden blir på elfakturan. Speciellt en annons har stuckit ut där säljaren skrivit att ”för det här priset kan jag åka på vanligt spa en helg i månaden istället”, säger Blockets pressansvarige.

Flyger iväg på solsemester från tvättstugan

Se klippet här!

FOTO: Jeppe Gustafsson/TT/TV4

SENASTE NYTT!