svenska politiker

Efter Ebba Buschs omtalade hemliga semester – nu markerar hon: ”Ohederlig!”

Efter Ebba Buschs omtalade hemliga semester – nu markerar hon: ”Ohederlig!”

FOTO: SVT, TT/Arkiv
Efter Ebba Buschs omtalade hemliga semester – nu biter KD-ledaren tillbaka i SVT:s Agenda.
– En ohederlig ställd fråga, markerar Busch mot programledaren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Buschs gnabb med Magdalena Andersson
0:35

Efter reklamen: Ebba Buschs gnabb med Magdalena Andersson

(0:35)

Slå på ljud

KD-ledaren och vice statsministern Ebba Busch, 36, har den sneaste tiden varit i ropet – efter att hon försvann på en hemlig semester i två veckor.

Tjocka rubriker pyntade medierna, när Ebba Busch, med någon dags förvarning plötsligt hoppade av SVT:s flaggskepprogram Agenda, när det var dags för partiledardebatt.

Frågorna var många. För ingen visste var Ebba Busch befann sig, eller varför hon var försvunnen. Senare sipprade det ut att partiledaren befunnit sig på semester med sina barn, något Hänt Nyheter rapporterat om.

”Varmt och skönt”

Enligt Expressens politikreporter, Thomas Nordenskiöld, ska KD-ledaren befunnit sig på en lyxkryssning i Karibien. En uppgift som ska komma från en ”högt uppsatt person” inom Kristdemokraterna.

– Ingen i partiet eller regering vet var Ebba Busch är. Men det sägs att hon är på kryssning. En högt uppsatt person i partiet sa ”Karibien” till mig, säger reporten och fortsätter:

– Jag vet däremot inte säkert. Men någon form av härlig båt någonstans, där det är varmt och skönt, låter det som, säger Tomas Nordenskiöld i poddradio-programmet Politikrummet.

Ebba Busch: ”Ohederligt ställd fråga”

I söndags var Ebba Busch tillbaka i Agenda-studion. I en hård utfrågning av stjärnreportern Anna Hedenmo ställdes Ebba Busch mot väggen. Anledningen var att KD-ledaren utlovat fem kronor billigare bensin innan valet – något som visat sig svårare att genomföra väl vid makten,

Ebba Busch pressas om ämnet, vilket gör att KD-ledaren tillslut biter ifrån:

– Det tycker jag är en ohederligt ställd fråga, svarar Ebba Busch.

– Vi var väldigt tydliga då med att de räkneexempel vi använde handlade om de priserna vi hade då, säger Ebba Busch i Agenda.

FOTO: SVT, TT/Arkiv

FRÅN FÖRSTASIDAN