Efter drottningens plötsliga beslut – nu lämnar William och Kate London

William och Kate lämnar London.

Prins William och hertiginnan Kate vill nu lämna London med barnen.
I stället vill de bosätta sig på landet nära drottning Elizabeths bostad. Och de har siktet inställt på Royal Lodge, där skandalprisen Andrew för tillfälligt bor.
– Behovet att flytta växer mer och mer, Andrew tillbringar mycket tid med drottningen, säger en källa till The Sun.
Drottning Silvia "Ett barn blir flykting varje sekund"
0:38

Efter reklamen: Drottning Silvia "Ett barn blir flykting varje sekund"

(0:38)

Slå på ljud

I flera år har prins William, hertiginnan Kate och deras barn George, 8, Charlotte, 6, och Louis, 3, haft i slottet Kensington i den brittiska huvudstaden London som sitt hem. Men nu känner sig familjen redo att byta ut storstadslivet för gott mot en mer lugnare tillvaro på landet.

Redan nu i sommar kan den kungliga familjen flytta ut på landet. Närmre bestämt till Windsor, för att vara nära drottning Elizabeth, som nyligen gjorde Windsor Castle till sin permanenta bostad. Detta enligt uppgifter till The Sun.

Bakslaget för Elizabeth – efter sonens beteende

Genom flytten ut till Windsor så kommer familjen närmre drottnings Elizabeth, som också blir mindre beroende av hennes son och skandalprinsen Andrew. Prins Andrew förlorade alla sina kungliga uppdrag efter att han anklagades för sexuella övergrepp mot Virginia Giuffre som vid tillfället var 17 år gammal.

Prins Andrew, som länge påståtts vara drottningens ”favoritson”, kom i februari överens med Virginia Giuffre om en förlikning och ska betala 150 miljoner kronor.

Familjens plan – efter skandalen i kungafamiljen

Men nu vill alltså prins William och hertiginnan Kate flytta närmre drottningen och göra henne mindre beroende av prins Andrew. Enligt The Sun har prinsparet Frogmore House som ett alternativ, då de ofta tar dit barnen och leker på helgerna.

Men de har också ögonen inställda på Royal Lodge, där prins Andrew för tillfället bor. Detta önskeboende kan dock bli svårt för prinsparet att kamma hem. Enligt The Sun har nämligen prins Andrew inga planer på att lämna sin bostad.

– Behovet att flytta växer mer och mer. Andrew tillbringar mycket tid med drottningen, han bor intill henne och är alltid där för henne, säger en källa till tidningen The Sun och fortsätter:

– Men familjen har hela tiden varit bestämd kring att det inte finns någon väg tillbaka för honom. Det finns farhågor om att han använder sitt nära umgänge med drottningen som en språngbräda tillbaka till offentligheten, säger källan.

LÄS OCKSÅ: Meghan Markles plötsliga namnbyte – nya dokumenten visar: ”Stört”

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeth lämnar slottet – nu flyttar 95-åringen för gott

FOTO: Ian Vogler/WPA Pool/Shutterstock/Tim Rooke/REX

FRÅN FÖRSTASIDAN