Ebba Buschs fräcka attack mot Annie Lööf – går in på hennes marker

Ebba Buschs fräcka attack mot Annie Lööf.

Foto: TT
Ebba Busch kommer med ett fräckt drag mot Annie Lööf och startar ett bondeförbund mitt under valrörelsen.
Kristdemokraterna har till och med värvat Staffan Danielsson, som under 50 år varit centerpartist.
– Centerpartiet har, som jag formulerar det, hamnat i dåligt sällskap, säger Staffan Danielsson till Aftonbladet.
0:22

Efter reklamen: Ebba Busch (KD) på Pride ”Många familjer bär för tungt”

(0:22)

Slå på ljud

Svenska riksdagsvalet den 11 september närmar sig med stormsteg. Allt fler partier slåss nu om olika väljargrupper och en grupp är mer intressant än andra för politikerna, nämligen landsbygdsväljarna.

En grupp väljare som traditionellt hört till Annie Lööfs parti, Centerpartiet.

Men nu har andra partier fått upp ögonen för väljargruppen. Kristdemokraternas partiledarna Ebba Busch har tagit upp kampen och är nu inne och tassar på centerpartiets marker.

Svikna väljare – värvar politiker

Till Svenska Dagbladet säger Ebba Busch att hon att KD ska bli Sveriges nya landsbygdsparti och passar på att ge en känga till Annie Lööf.

– Vi ska bli det nya landsbygdspartiet och ge hopp till dem som känner sig svikna av Centern, säger Ebba Busch till tidningen.

Men Ebba Buschs offensiv mot Annie Lööf slutar inte där. Nyligen värvade KD Staffan Danielsson, som i över 50 år tillhört Centerpartiet.

Breaking
Fredrik Reinfeldt och Roberta Alenius har separerat

”Övergivna och missbehandlade”

Tillsammans med Staffan Danielsson startar nu KD ett nytt sidoförbund: Kristdemokratiska Bondeförbundet, KDB, med den forna centerpartisten i spetsen.

För Aftonbladet berättar Staffan Danielsson om beslutet:

– Sverige har några storstäder och ett 10 tal större städer, men sedan är det landsbygd. De känner sig ofta lite övergivna och missbehandlade, säger Danielsson och fortsätter:

– Centerpartiet har, som jag formulerar det, hamnat i dåligt sällskap. Man är i det rödgröna blocket och vill alltså utveckla landsbygden tillsammans med Västerpartiet och Miljöpartiet, och sossarna då. De partierna har ingen trovärdighet på landsbygden och det blir oerhört svårt för Centern att nå fram med resultat där, säger Staffan Danielsson.

Stenevi (MP) och Busch (KD) om "abortkontraktet"

Se klippet här!

Foto: TT

SENASTE NYTT!