ebba busch

Ebba Busch ger svar på tal efter hånet: ”Fett dyr”

Ebba Busch i sin gula jacka till vänster och till höger bredvid kung Carl XVI Gustaf.

FOTO: TT
Ebba Busch och Ulf Kristersson hånades när de besökte Kiruna i mycket bylsiga och varma kläder.
Under besöket var det knappt minusgrader vilket inte riktigt matchade politikernas val av kläder, tyckte många.
Nu svarar Ebba Busch om jackan som visar sig vara en riktig dyrgrip.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Busch (KD) ”Jag lider med alla företagare”
0:37

Efter reklamen: Ebba Busch (KD) ”Jag lider med alla företagare”

(0:37)

Slå på ljud

Det var när Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd invigdes i Jukkasjärvi i Norrbotten i veckan som snackisen blev ett faktum.

På plats var både statsminister Ulf Kristersson och närings- och energiminister Ebba Busch. Norrbottenbesöket till ära hade de byltat på sig ordentligt, Ulf Kristersson i en svart vinterjacka med luva och Ebba Busch i en stor gul jacka med en fluffig mössa med nedhängande öronlappar.

Men just under besöket var det knapp under nollan i Jukkasjärvi vilket fick sociala medier att svämma över av hånande kommentarer mot ministrarna.

Ebba Busch och Ulf Kristersson i sina vinterjackor och vad som ser ut att vara termobyxor, här tillsammans med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Jonas Ekströmer/TT

”Det är typ en minusgrad i Kiruna, varför är både Ulf och Ebba klädda för nordpolenexpidition?” skrev en på sociala medier och ”Kommissionärerna ser ut som om de mönstrat av A E Nordenskiölds skepp Vega efter den kylslagna expeditionen genom Nordostpassagen”, skrev DN:s kulturchef Björn Wiman i en krönika.

Klädvalen blev extra komiska när ministrarna tog en gruppbild med bland annat kung Carl XVI Gustaf som bar kostymbyxor, vanlig vinterjacka, handskar, lågskor och hatt, skriver Svensk Dam.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Gruppbild från invigningen av EU:s ministerråd där bland annat Ebba Busch, kungen och Ulf Kristersson syns.

Kungens kläder var aningen tunnare än Ebba Buschs och Ulf Kristerssons.

Jonas Ekströmer/TT

Ebbas svar om jackan: ”Fett dyr”

Varken Ebba Busch eller Ulf Kristersson har kommenterat själva valet av kläder. Ebba Busch har dock svarat på en kommentar på hennes Instagram som frågar hur mycket jackan är värd.

"Fett dyr om man köper ny. Lånat av en fin vän!”, skriver Busch. Enligt Aftonbladet är jackan från märket Acne studios värd hela 11 000 kronor – det kan man verkligen kalla ”fett dyrt”.

Designers bakom lyxjackan: ”Världens varmaste”

Såhär beskrev Acne Studios designer Jonny Johansson jackan till tidningen Elle när den lanserades 2018.

– Det är världens varmaste jacka. Man kan vara riktigt onykter, somna i en snödriva och överleva, säger Jonny Johansson.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN