Ebba Andersson, 24, nykär i skidstjärnan: ”Han gör mig glad”

Ebba Andersson

Längdskidåkaren Ebba Andersson är nykär.
Nu avslöjar hon att det rör sig om längdskidåkaren Gustaf Berglund.
– Han gör mig glad – som ni nog märker, säger hon till Expressen.

Det går undan i skidspåret när skidstjärnan Ebba Andersson, 24, trycker i med stavarna och tar sats. Det går även undan i privatlivet och på kärleksfronten blomstrar det som aldrig förr.

När längdskidåkaren äntrar den nya skidsäsongen gör hon det som nykär. På plats i Gällivare, inför den nationella skidpremiären, pratar hon öppet med Expressen om det nya förhållandet och bekräftar att det rör sig om längdskidåkaren Gustaf Berglund, 23.

– Ja, det stämmer. Och det är väl ingen hemlighet, säger Ebba Andersson till tidningen.

Ebba Andersson

Ebba Andersson är i ett nytt förhållande med längdskidåkaren Gustaf Berglund: ”Ja, det stämmer. Och det är väl ingen hemlighet”, säger hon till Expressen.

Fredrik Sandberg/TT

Ebba Anderssons avslöjande: ”Gör mig glad”

Ebba Andersson och Gustaf Berglund kan nu glädjas åt värmen av kärlek som nu strömmar in i den annars så kyliga vardagen. Exakt hur länge de har varit ett par är oklart, men de träffades någon gång när löven började falla.

– Det har pågått här under hösten, så det är ju väldigt nytt fortfarande, säger den unga skidtalangen från Sollefteå.

Att Ebba Andersson och Gustaf Berglund är nykära är uppenbart.

– Han gör mig glad – som ni nog märker, fortsätter hon.

Linn Svahn öppnar upp om spekulationerna kring pappan
Gustaf Berglund och Emelie Brudin

2021 års kranskulla och kransmas heter Emelie Brudin från IFK Mora Orienteringsklubb och Gustaf Berglund från IFK Mora Skidklubb. Gustaf Berglund är även Ebba Anderssons nya pojkvän.

ULF PALM / TT

Ebba Anderssons succéår

Världscupen drar igång nästa helg i finska Ruka. Innan det ska Ebba Andersson, som tävlar för Sollefteå, avverka distansloppen i Gällivare på lördag och söndag.

Förhoppningsvis håller formtoppen från fjolårssäsongen i sig lagom till OS i Peking. Förra året lyckades hon ta två individuella VM-medaljer och kamma hem första världscupsegern.

Nya pojkvännen Gustaf Berglund från Sigtuna är även han en fena i skidspåret. Han tävlar för IFK Mora och har bland annat ett JSM-guld i sprint 2018 i bagaget. Under fredagens sprintpremiär i Gällivare gjorde han succé och slutade tvåa i kvalet. Kanske hade det inte varit möjligt utan Ebba Andersson.

– Ebbas stöd betyder jättemycket. Hon betyder jättemycket för mig och hon är en fantastisk tjej, säger han till Sportbladet.

Ebba Andersson

Ebba Andersson har ett succéår i ryggen och nu en ny pojkvän i Gustaf Berglund.

GIAN EHRENZELLER

LÄS OCKSÅ: Linn Svahn missar OS i Peking 2022: ”Värre än vi förutspått”

LÄS OCKSÅ: Åskådare jagas av polis – förstörde hela Tour de France

Foto: Fredrik Sandberg/TT, ULF PALM / TT, GIAN EHRENZELLER

Senaste nytt