Duplantis flickvän Desiré kliver in i ny roll inför sista tävling

Armand "Mondo" Duplantis och flickvännen Desiré Inglander levlar upp inför stundande Diamond League-tävling.

FOTO: Instagram/TT
Armand "Mondo" Duplantis och flickvännen Desiré Inglander kliver nu in i en ny roll inför stundande Diamond League-tävling.
Levengoods sextips till Armand Duplantis
0:29

Efter reklamen: Levengoods sextips till Armand Duplantis

(0:29)

Slå på ljud

Armand "Mondo" Duplantis, 22, förlorade sin första tävling efter 21 raka vinster när han gjorde tre rivningar på 5,91 meter under Diamond League-tävlingen i Bryssel förra veckan. Greg Duplantis, pappa och tränare, närvarade inte när sonen skulle göra sin näst sista tävling för säsongen, vilket är första gången. Det skulle kunna vara en anledning till nederlaget där han kom tvåa efter filippinaren Ernest John Obiena.

Inte heller kommer Greg och mamma Helena närvara på den sista tävlingen i Zürich under torsdagen eftersom de befinner sig i USA. Vem som kliver in i tränarens ställe var det nog ingen som förutspådde.

"Det är precis vad jag behöver"

Otippat nog är det flickvännen Desiré Inglander, 21, som får en ny nyckelroll i Mondos karriär, skriver Expressen. Hon gjorde sitt bästa under tävlingen i Bryssel och 22-åringen tycker att hon sköter det bra.

– Det fungerade bra i Bryssel. Hon filmade hoppen och skickade klippen till pappa så han kunde komma med feedback från USA, berättar Duplantis.

Familjen Duplantis.

Under Mondos två sista tävlingar kommer föräldrarna Greg och Helena inte att närvara.

FOTO: Instagram

Under kommande tävling på torsdag tar Desiré återigen på sig tränarkostymen.

– Jag måste ha någon på plats och jag litar på henne. Hon säger inte så mycket om tekniken utan är mer av en proffsfilmare. Det är precis vad jag behöver, säger Duplantis.

Han berättar för Expressen att Desiré försöker lära sig mer om sporten och tekniken, men att det är en komplicerad gren att förstå sig på. Så kanske tar hon inte över tränarrollen från pappa Greg helt och hållet riktigt än.

FOTO: Instagram/TT

SENASTE NYTT!