Drottning Elizabeth tvingas avbryta semestern – efter fruktansvärda beskedet

Drottning Elizabeth.

FOTO: TT
I och med klimatkatastrofen i Pakistan har Drottning Elizabeth valt att avbryta sin semester i ett försök att hjälpa till.
Drottning Elizabeth kliver av tåget utan hjälp
0:25

Efter reklamen: Drottning Elizabeth kliver av tåget utan hjälp

(0:25)

Slå på ljud

Årets monsunregn i Pakistan har varit extra kraftigt och långvarigt i år och lett till att en tredjedel av landet står under vatten. Monsunen började i mitten av juni och sedan dess har dödstalet stigit över 1000 personer. Aftonbladet rapporterar att nästan en miljon hem har förstörts och tusentals människor har tvingats på flykt. När detta nådde Drottning Elizabeth, 96, valde hon att offra sin semester för att dra sitt strå till stacken, skriver Svensk Dam.

Prins Charles och Camillas svåra tragedi – dödsfallet i familjen

Känslosamt brev till presidenten

Drottningen som tillbringar sin semester vid slottet Barmoral i Skottland varje sommar valde att sätta den på paus för att skicka ett känslosamt brev till Pakistans president Arif Alvi:

"Jag är djupt ledsen över att höra om den tragiska förlusten av människoliv och förstörelse som orsakats av översvämningarna runt om i Pakistan. Mina tankar går till alla som har drabbats, såväl som de som arbetar under svåra omständigheter för att stödja återhämtningsarbetet. Storbritannien står i solidaritet med Pakistan medan ni återhämtar er från dessa fruktansvärda incidenter."

Översvämningar.

Översvämningarna i Pakistan är extrema i år.

FOTO: Zahid Hussain/TT

Monsunen och översvämningarna den skapar tar extra hårt på landet som redan befinner sig i en svår ekonomisk sits. Landets utrikesminister Bilawal Bhutto-Zardari sa under söndagen att stora delar av landets mattillgångar har förstörts av regnet.

Prins Louis raseriutbrott under Elizabeths platinajubileum

Se klippet här!

FOTO: Zahid Hussain/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN