Dottern skickade sms till döda pappan – då fick hon plötsligt svar

Chaisty Pattersson började som 23-åring skicka sms till sin döda pappa.
Fyra år senare fick hon plötsligt svar:
”Hej hjärtat, jag är inte din pappa, men jag har fått alla dina meddelanden under de senaste fyra åren”, skrev mannen som själv förlorat en nära anhörig.

Chasity Patterson och hennes syskon växte upp med sin ensamstående mamma Janet, 58, i Arkansas i USA. Jason Ligons var en nära vän till familjen, men kom att bli som en far för henne och syskonen och hon kallade honom pappa.

Den 25 oktober 2015 dog Jason i en våldsam bilolycka, bara 36 år gammal.

I ett sätt att hantera sorgen brukade den då 23-årga Chasity ringa till Jasons telefon och lyssna på hans röstmeddelande. Men till sist fungerade inte numret längre.

Skickade sms till sin döda pappa

I stället började Chasity skriva sms till sin pappas gamla telefonnummer. Hon skrev när hon tog examen och hon berättade om att hon blivit frisk från sin cancer. Också de små sakerna i livet fick pappan veta, genom smsen. Ibland skrev hon ofta, ibland bara en gång i veckan.

Chasity Patterson tänkte att hennes meddelanden bara susade runt i rymden, utan att nå en fysisk mottagare.

Men en dag fick hon plötsligt svar.

Då kom svaret från döda pappans nummer

Hon hade efter fyra år bestämt sig för att sluta skriva till numret. Hon skrev en lång text om hur hennes liv varit de senaste åren som ett sätt att sätta punkt. Då dök en bubbla upp på skärmen som visade att någon i andra änden höll på att formulera ett meddelande.

Chasity Patterson.

När svaret kom trodde den chockade Chasity att någon skämtade med henne.

FOTO: PRIVAT

Chasity slängde undan telefonen.

– Jag såg bubblan poppa upp och slängde bort telefonen. Den plingade och min pappas namn dök upp på skärmen. Jag öppnade meddelandet och blev som galen, jag trodde ju någon skämtade med mig.

”Hej hjärtat, jag är inte din pappa”

Mannen som svarade skrev att Chasitys meddelanden hjälpt honom i sorgen efter att hans eget barn gått bort. Han hade valt att inte svara under alla år, men tackade nu för smsen hon skickat.

Han skrev:

Hej hjärtat, jag är inte din pappa, men jag har fått alla dina meddelanden under de senaste fyra åren. Jag ser fram emot dina morgonmeddelanden och dina nattliga uppdateringar. Jag heter Brad och förlorade min dotter i en bilolycka i augusti 2014 och dina meddelanden höll mig vid liv. När du skrev visste jag att det var ett tecken från gud.

Chasity delade med sig av historien på Facebook och den blev snabbt spridd över världen, något som brittiska Daily Mail rapporterat om.

Några av smsen mellan Brad och Chasity.

Till sist svarade en man på Chasitys sms. En man som själv förlorat en dotter.

FOTO: Skärmavbild

Systern: Svara i din telefon!

Det var en klasskompis på psykologprogrammet som tyckte hon skulle dela berättelsen. Morgonen därpå vaknade hon av ett sms från en av hennes syster som skrev: ”SVARA I DIN TELEFON!”, i ett sms.

Chasity ringde genast upp.

– Hon frågade om jag kollat mitt inlägg på Facebook och jag hade nästan glömt bort det. Då försökte jag logga in men det gick inte på tre timmar. Min telefon bara flimrade. Jag hade över 1 400 vänförfrågningar, berättar Chasity.

Inlägget hade på kort tid delats 300 000 gånger.

Vill inte uttala sig

Mannen som svarat Chasity Patterson heter Brad men vill inte delta i offentligheten och har själv inte någon Facebook. När hon la upp inlägget insåg hon inte att hela världen skulle börja gräva i deras liv. Hon har valt att hålla Brads fulla namn och numret för sig själv, men inser att vissa personer lyckats lista ut vem det är ändå och försökt få honom att kommentera saken.

I flera sms förklarar han för Chasity att han verkligen inte vill uttala sig, men att hon ska fortsätta berätta sin historia.

Brads fru dog – sedan omkom dottern i olycka

Brad och Chasity Patterson har talat i telefon en gång efter att deras historia blivit känd. Han berättade under samtalet att hans fru hade varit död i flera år när hans dotter dog. Hon var på väg hem från en konsert när hennes bil blev påkörd en sommarkväll 2014. Dottern hade varit hela Brads värld och livet föll samman när hon dog.

Brad skriver att Chaistys sätt att hantera sorgen varit sundare än hans eget. Han önskar att han hade valt en annan väg, men vände sig tyvärr till alkoholen.

Han skriver att han att han var orolig att han genom att svara tog bort illusionen för Chasity, men säger samtidigt att han är glad att han svarade eftersom hennes ord hjälpt honom så mycket.

Men allt har inte varit enkelt. Även Chasitys liv vändes upp och ner. Vissa skällde på henne för att hon kallade Jason sin pappa, trots att hon har en bra relation med sin biologiska pappa Tony, 57. Andra menade att hon hittat på historien och krävde bevis om att hon hade haft cancer.

Chasity Patterssons med maken Demarcus Rhodes under deras bröllop.

I dag är Chasity gift med sin kärlek Demarcus Rhodes.

FOTO: PRIVAT

Chasity blev trakasserad av främlingar på Facebook

Hennes vän Chris sa åt henne att inte gå igenom kommentarerna, men hon gjorde det ändå. Saker som alla hennes nära förstått och accepterat framstod som galet i främlingars ögon.

– Nu ville de att jag skulle förklara hela mitt liv. Sedan började folk trakassera mig med meddelanden och krävde att få se mina journaler, mitt födelsebevis och bilder där jag låg på sjukhus.

Chaisity heter i dag Patterson-Rhodes i efternamn och i New Port i Arkansas. Den 28 oktober i år gifte hon sig med kärleken Demarcus Rhodes.

LÄS OCKSÅ: Stefan Löfvens kärlekslycka med sex år äldre frun Ulla

LÄS OCKSÅ: Änkans förkrossad efter nyheten om döde maken David, 98

FOTO: PRIVAT

Senaste nytt