tragiska livsöden

Deras sjuårige son dog efter läkarnas miss – föräldrarnas uppmaning

Fletcher Discome med pappa Tony och mamma Kat Discombe.

FOTO: Facebook
Läkarna trodde att 7-åriga Fletcher Discome bara hade svullna körtlar.
Nu har han dött efter läkarnas miss.
– Att förlora honom har krossat oss alla, säger mamma Kat Discombe enligt The Mirror.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben
0:32

Efter reklamen: Tog bort tungan efter cancern – gjorde en ny av sitt ben

(0:32)

Slå på ljud

Fletcher Discome hann aldrig fylla åtta år. När han fick en knöl i nacken trodde läkarna bara att han hade lite svullna lyfmkörtlar.

Men när Fletcher även förlorade synen gjorde läkarna ytterligare tester och hittade då det fruktansvärda. En stor tumör bakom 7-åringens näsa. Det visade sig att Fletcher led av en aggressiv form av cancer i kroppens stödjevävnader, som kallas sarkom. Familjen fick även mardrömsbeskedet att cancern hade spridit sig till hans lungor och benmärg. Fletcher fick därför bara 20 procents chans att överleva.

Fletcher Discombe håller i ett rep som han klättrar i.

Fletcher innan han fick sin mardrömsdiagnos.

FOTO: Facebook

– Trots de här förödande nyheterna förblev vi positiva till att Fletch kunde bekämpa det, säger Fletchers mamma Kat Discome och berättar att hennes son fick genomgå flera månaders behandling med cellgifter. Efter det hade tumören nästan försvunnit i huvudet och hans benmärg var också fri från cancer.

Fletcher med sin mamma Kat Discombe.

Fletcher med sin mamma Kat Discombe under sin cellgiftsbehandling där han tappade sitt hår.

FOTO: Facebook

Bakslaget när familjen lämnade sjukhuset

Men under en hemresa från sjukhuset drabbades Fletcher plötsligt av ett stort anfall. Familjen åkte till närmsta sjukhus med de hade ingen intensivvårdsavdelning för barn och sjukhuset de kom ifrån hade inga lediga platser. Då drabbades Fletcher av två nya anfall och blev genast mycket sämre och kunde inte längre prata med sina föräldrar.

– Efter dagar och timmar av väntan fick vi veta att MR-undersökningen visade tecken på cancer i hans hjärna och ryggrad, vilket orsakade anfallen. Vi tog sedan in i ett rum och fick höra att det inte fanns något att göra för Fletch och att de skulle försöka flytta honom till ett hospice, berättar Kat.

Fick bara dagar att leva – kämpade i två veckor

Fletcher fick då bara några dagar kvar att leva. Men den 7-åriga kämpen levde i ytterligare två veckor innan han dog med sina föräldrar vid sin sida.

– Fletch älskare absolut livet, han var den snällaste, modigaste pojken som älskade sin syster och ofta ville köpa blommor till henne. Att förlora honom har krossat oss alla, säger Kat som nu vill berätta om Fletchers tragiska öde i förhoppning att hjälpa andra med samma symtom.

Familjen med lillasyster, pappa och mamma sörjer nu den hemska förlusten av Fletcher.

FOTO: Facebook

Fletchers föräldrar Kat och Tony Discombe har även startat en insamling i Fletchers namn för att hitta ett botemedel som är snällare och mer riktat mot de som drabbas av sarkom.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN