De samlar in pengar för att förbjuda julklassikern: ”Folk blir sura”

Tomas och Hannah Mazetti och Wham till höger.

FOTO: TT/SWNS
Det finns låtar man hatar och så finns det låtar man verkligen hatar.
För Tomas och Hannah Mazetti har det gått så långt att de har startat en insamling för att köpa Whams julklassiker Last Christmas – och sedan förbjuda den.
– Det är kul för folk blir så sura på det hela, säger Tomas Mazetti.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mardröms-jul – Grinchen tar barnen julklappar
0:38

Efter reklamen: Mardröms-jul – Grinchen tar barnen julklappar

(0:38)

Slå på ljud

Efter den populära tävlingen Whamageddon där deltagarna ska undvika julklassikern Last Christmas med Wham under hela december kommer nu nästa slag mot låten.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

”Kul att folk blir sura”

Det svenska paret Tomas, 55 och Hannah Mazetti, 33, vill nämligen köpa låten för att sedan kunna förbjuda den för alltid. De har nu startat insamlingen ”No more Last Christmas” för att kunna köpa rättigheterna till låten för att inte behöva höra låten någonsin igen.

– Vi hatar inte Wham, men vi hatar den här låten. Det är för att det spelas 5 000 gånger om dagen och vi kände att något måste göras för att stödja de människor som lider som vi, säger Hannah Mazetti.

Hittills har paret nått ut till människor som säger sig vara beredda att skänka sammanlagt 600 000 svenska kronor för att förbjuda låten. Men enligt brittiska Daily Star måste paret hosta upp betydligt mer än så då låträttigheterna beräknas vara värda 250 miljoner kronor.

– Det är kul för folk blir så sura på det hela, medan vi ser det som ett skämt. Flera verkar tro att vi vill förstöra julglädjen, säger Tomas Mazetti tillS Expressen.

Så började hatet mot Last Christmas

Hannah Mazetti har hatat låten i hela 13 år sedan hon jobbade på ett kafé i Oxford i Storbritannien där låten spelades konstant inför jul. Och när de hörde låten för första gången i år var det droppen som fick bägaren att rinna över och. de startade insamlingen.

Paret har fått både positiva och negativa reaktioner på sitt initiativ.

– 50% blir riktigt arga och 50% blir riktigt glada. Vissa människor verkar älska att höra låten 500 gånger om dagen. Och de människorna är våra fiender, säger Hannah.

– Nästa jul blir kanske den sista julen, säger Hannah hoppfullt.

FOTO: TT/SWNS

FRÅN FÖRSTASIDAN