extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Davids hemska våldsdåd – tog livet av 27-åriga småbarnsmamman

02 jun, 2023 
https://image.hant.se/daniel-byline-2.jpg.jpg?imageId=8773938&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Daniel Sörensen
Davids hemska våldsdåd – tog livet av 27-åriga småbarnsmamman Mckyla.
Den 27-åriga mamman Mckyla hade varit saknad i över ett dygn när polisen hittade henne i en främlings lägenhet.
När David Jackson, 68, senare kom tillbaka till mordplatsen erkände han för polisen att han dödat kvinnan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”
Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”

Polisen hittade den unga småbarnsmamman Mckyla Taylors, 27, kropp under ett täcke i en lägenhet i engelska Worksop, utanför Sheffield, den 16 augusti i fjol. Hennes familj hade ringt och anmält henne försvunnen dagen innan eftersom hon hade slutat svara på deras samtal och meddelanden.

Klockan 02.00 på natten slog polisen in dörren till en lägenhet i området då hittade de det makabra fyndet på sovrumsgolvet. Mckyla låg mitt på golvet med ett täcke på sig, sedan hade någon slängt på flera cyklar för att tynga ned täcket.

Mckyla mördades och hittades i David Jacksons lägenhet.
Mckyla mördades och hittades i David Jacksons lägenhet.

02.30 dödförklarades hon. Kriminalteknikerna på plats räknade till 199 olika skador och märken på 27-åringens kropp. De flesta av skadorna och såren hade uppkommit då hon stuckits med två skruvmejslar som hittades i rummet.

Annons

Mördaren erkände direkt på plats

Ett par timmar senare dök 68-årige David Jackson upp. Han berättade för poliserna att han skulle hämta en tröja och i samma veva avslöjade han att han dödat någon i huset.

I torsdags fick David Jackson sitt straff. Han dömdes i Nottingham Crown Court för mordet på Mckyla och får sitta minst 17 år i fängelset (livstidsdom).

Dömda mördaren David Jackson.
Dömda mördaren David Jackson.

– Han har tagit livet av en kärleksfull och omtänksam mamma, dotter, syster och vän. Hans straff kommer inte att kunna få henne att leva igen, men det innebär att Jackson kommer att tillbringa den största delen av sitt liv nu bakom stängda dörrar. Jag hoppas att det kan ge hennes familj lite ro, säger polisinspektören Clare Dean enligt Metro.

Annons

Dottern får bo hos Mckylas bror

Mckylas 1-åriga dotter har tagits omhand av hennes bror Callum, 26. Den lilla flickan får nu växa upp i samma hus som hennes mamma gjorde.

Gammalt familjefoto på Mckyla (nere till vänster), hennes yngre bror Callum (längst nere till höger) och storasyster Nicole.
Gammalt familjefoto på Mckyla (nere till vänster), hennes yngre bror Callum (längst nere till höger) och storasyster Nicole.

– Hon ville alltid bli mamma, så hon var så exalterad när hon upptäckte att hon var gravid. Jag ska göra mitt bästa för att ta hand om hennes dotter och ge henne ett normalt, kärleksfullt liv, säger brodern.

Mckyla med sin mamma Emma.
Mckyla med sin mamma Emma.

– Mckyla hade ett leende som kunde lysa upp vilket rum som helst. Hon var en person som ville ha roligt och som älskade livet, säger mamman Emma Sentence.

Annons

FOTO: SWNS

Annons