krimfall

Sjukhus-elektrikern David döms – efter oförlåtliga brottet mot 101 döda kvinnor

Sjukhus-elektrikern David döms – efter oförlåtliga brottet mot 101 döda kvinnor

Foto: TT
Han har begått mord, nekrofili och hundratals övergrepp inifrån bårhus.
Nu erkänner sjukhus-elektrikern David övergrepp på 101 kvinnors kroppar – efter de dött.
68-åringen erkänner även mord på två kvinnor i 20-årsåldern, rapporterar CBS News.
Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten
0:33

Efter reklamen: Bryter sig in på Liverpools arena mitt i natten

(0:33)

Slå på ljud

En sjukhus-elektrikern David Fuller, 68, erkände under veckan att han mördat två kvinnor, Wendy Knell, 25, och Caroline Pierce, 20, i den brittiska staden Kent, i sydöstra England. Morden ska ha genomförts 1987, enligt CBS News.

Men det var inte allt den 68-åriga mannen erkände under domstolsprocessen. Han erkänner även att han mellan åren 2008 till 2020 begått över 51 andra övergrepp på 78 offer på bårhus.

Totalt ska David Fuller, enligt egen utsago, begått övergrep på totalt 101 offer.

Döms till livstid i fängelse.

Foto: Shutterstock

Familjer ska informeras – levt ett helt vanligt liv

Enligt åklagare Michael Bisgrove ska familjerna till offren informeras.

Det finns många familjemedlemmar till offren som skulle vilja gå i domstol på ett eller annat sätt, av vilka några skulle vilja läsa offrets personliga uttalanden för domstolen, sa åklagaren.

Enligt domaren Bobbie Cheema-Grubb ska den 68-åriga David fuller levet ett ”helt vanligt liv …” men i hemlighet ”begått brott av de mörkaste slagen”.

– Efter att ha dödat två unga kvinnor som hade livet framför sig, plockade du som gammal dina offer bland de döda, i den dolda världen av sjukhusbårhus som du lämnades fritt att bebo, bara för att du hade ett svepkort, ska domaren ha sagt.

Omöjligt att veta hur många brott som begått

När polisen genomförde sin undersökning hittade de filmklipp på David Fuller från de två bårhusen haft tillträde till sedan 1989. Polisen hittade massvis med film- och foto bevis för vad David Fuller senare erkänt att han gjort.

– Den här historiens fasor kommer utan tvekan att finnas kvar hos alla som har arbetat så outtröttligt för att avsluta fallet, säger åklagaren Libby Clark enligt CBS.

Bevisen går tillbaka till 2008. Men polisen tror inte det går att få reda på hur många brott som begåtts av David Fuller genom åren.

68-åringen döms till livstids fängelse.

Foto: Laura Thomas, polisen

FRÅN FÖRSTASIDAN