Därför tror alla att mamman fejkar sin graviditet – svaret efter hatet

Izzi Mitchell

Instagram
Izzi Mitchell blev gravid som 19-åring.
Men på grund av hennes gravidmage är det flera som tror att hon fejkat sin graviditet och hon fick till och med kritik från sin barnmorska.
– Inte ens min dotterns pappa trodde på mig, säger hon till The Sun.
0:40

Efter reklamen: Mammans partytrick med gravidmagen ”Trodde att alla kunde det”

(0:40)

Slå på ljud

För den då 19-åriga Izzi Mitchell, 20, från Lincolnshire kom det som en överraskning att hon var gravid.

Hon trodde endast att hon var lite uppsvälld och att hon fortfarande hade mens då hon blödde litegrann. Men hennes kompis sa till henne att hon borde göra ett graviditetstest bara för att vara på den säkra sidan.

Sagt och gjort, hon gjorde ett antal test och alla visade samma sak – hon var gravid i vecka fyra.

Pappan till dottern trodde henne inte

Men trots att alla test talade sitt tydliga språk så var det inte många i Izzis omgivning som trodde henne. Hon hade nämligen en extremt liten gravidmage, inte förrän runt den tredje trimestern så började hennes gravidmage bukta ut något.

Inte ens min dotterns pappa trodde på mig, han kunde inte förstå hur min mage kunde vara så liten, säger Izzi till The Sun.

Och det slutade inte där, under hela vägen fram till vecka 26 möttes den blivande mamman ständigt av frågor och hat. Flera trodde till och med att hon fejkade sin graviditet och frågade henne om hon kunde visa upp ultraljudsbilderna som bevis.

– Folk blev chockade när jag berättade att jag var i den tredje trimestern, de trodde att jag bara var i vecka tolv. Folk frågade mig också om jag verkligen var säker på om jag var gravid och även om jag var sjuk, säger hon till The Sun.

Mamman i chock – apan kysser hennes mage

Se klippet här!

Hårda kritiken efter förlossningen: ”Elaka”

Izzi fick till och med kritik från sin egen barnmorska som skrev i hennes journal att hon hade en ohälsosam diet, detta trots att hon åt helt normal.

På grund av alla negativa kommentarer och frågor försökte Izzi ständigt att gömma sin mage under stora tröjor och koftor för att undvika allt hat.

– Flera andra mammor kommenterade min kropp och sa att de tyckte att det var orättvist. Jag förstår bara inte varför mammor inte kan stötta andra mammor, det är tråkigt, säger hon.

Och kritiken slutade inte där. För endast fyra dagar efter att Izzy fött sin lilla dotter Lottie så hade hennes mage gått tillbaka till exakt som den såg ut innan hon blev gravid.

– Folk skrev massa elaka saker. Till slut så började jag bara svara att jag höll med om att det är fantastiskt hur ens kropp kan ändra form så snabbt och då brukar folk sluta vara elaka. Men vissa människor skriver att jag tror att jag är bättre än andra, men det har jag aldrig påstått. Som tur är är jag hårdhudad och kommentarerna stör mig inte, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Min mamma säger till mig att jag istället ska glädjas åt att jag har fått min gamla kropp tillbaka.

FOTO: Instagram

SENASTE NYTT!