Därför har Zlatan Ibrahimovic knappt några vänner kvar – berättar nu

Zlatan Ibrahimovic

Fotbollsexperten Johanna Frändén hyllar Zlatans nya bok "Adrenalina". Särskilt hyllar hon att stjärnan vågar visa sig svag i boken – bland annat när han berättar om hur han fick bryta med sina barndomsvänner på grund av avundsjuka.

För tio år sedan fick folk lära känna Zlatan Ibrahimovic, 40, lite bättre. Tillsammans med författaren David Lagercrantz gav han ut boken ”Jag är Zlatan”, vilken hyllades stort världen över.

Nu är fotbollsgiganten aktuell med en ny bok, ”Adrenalina”, där han bland annat berättar om sin uppväxt, bakgrund, fotbollen, oron för vad som kommer hända efter karriären, relationen till sina barn och frun Helena Seger, hur det är att leva separerade och broderns Sapkos tragiska död 2014.

Fotbollsexperten Johanna Frändén har läst boken och tycker att Zlatan vågar visa sig ovanligt svag. Bland annat refererar hon till ett kapitel som handlar om vänskap, där fotbollsgiganten avslöjar att han har väldigt få vänner.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic berättar i boken ”Adrenalina” att han har väldigt få vänner.

Luca Bruno

Johanna Frändén: ”Sorglig bekräftelse av baksidan”

Enligt Zlatan Ibrahimovic är hans advokater de närmsta vännerna. Gamla barndomsvänner från Malmö har han brutit med på grund av avundsjuka.

”Det ger en lite sorglig bekräftelse av baksidan av den ultramaskulina och gravt individualistiska persona Zlatan Ibrahimovic omsorgsfullt snickrat på i tjugo år i offentligheten”, skriver Johanna Frändén i Aftonbladet.

Zlatans avslöjande efter separationen från Helena och barnen

Samtidigt kanske fotbollshjälten är lite för hård mot sig själv. Kanske har han fler vänner än vad han tror. På överraskningsfesten till 40-årsfirandet dyker nämligen fler personer än vad han trodde upp för att fira honom.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Zlatan om vännerna: ”Kanske jag överdrev”

”När jag sa att jag har få vänner kanske jag överdrev”, avslutar Zlatan kapitlet. Men det ljuder mer som en from förhoppning än sedvanlig oneliner, fortsätter Johanna Fränden.

Oavsett vad är det en väldigt personlig Zlatan Ibrahimovic som läsaren får ta del av och en person som vågar visa sig svag.

Zlatan Ibrahimovics bok ”Adrenalina”
Albert Bonniers förlag

LÄS OCKSÅ: Zlatan Ibrahimovics sorg efter broderns död: ”Svårt att förstå”

LÄS OCKSÅ: Stor ilska mot Zlatan Ibrahimovic

Foto: Luca Bruno, Albert Bonniers förlag

SENASTE NYTT!