Därför försvinner sport-profilen från nya satsningen: ”Svårt för mig”

Suzanne Sjögren och Johanna Ojala

I november meddelade Nent att man värvat rättigheterna till Damallsvenskan.
Då saknas kanalens stora profil Suzanne Sjögren.
– Vi har inte diskuterat det, säger hon till Expressen.
0:38

Efter reklamen: Jeremy Clarkson firar med fotbollssupportrar

(0:38)

Slå på ljud

Suzanne Sjögren, 47, var en av de första kvinnorna att leda TV4-sporten. Men efter 15 år kände hon sig klar med kanalen och lämnade för konkurrenten Nent och Viasat, där hon den senaste tiden bevakat Handbolls-VM och Champions League.

I en tidigare intervju med Hänt har hon berättat om beslutet att lämna TV4.

– Egentligen hade det inget med TV4 att göra, jag var inte i behov av ett kanalbyte. Men jag grävde gropen själv, jag tackade ja till Nyhetsmorgon och sporten på morgonen. Och de tiderna tog ut sin rätt på mig, tillslut blev jag så utmattad. Bara jag såg TV4-huset förknippade jag det med att må dåligt, och det handlade om att jag hade pushat mig själv för hårt, sa Suzanne Sjögren.

Suzanne Sjögren

Suzanne Sjögren, 47, lämnade TV4 efter 15 år och gick till konkurrenten Viaplay: ”Bara jag såg TV4-huset förknippade jag det med att må dåligt”, säger hon till Hänt.

Fredrik Sandberg/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Vi har inte ens diskuterat det”

I november förra året landade Nent rättigheterna till Damallsvenskan. Suzanne Sjögren var själv med i den sändning som presenterade nyförvärvet och många trodde att hon med sin bakgrund skulle leda sändningarna.

Så blir det inte. I stället kommer den förre detta längdskidåkaren Johanna Ojala, 39, och programledaren Lovisa Giertta ratta Damallsvenskan för Viaplays räkning.

Enligt Suzanne Sjögren var det aldrig aktuellt att hon skulle vara en del av Damallsvenskans sändningar. Det säger hon till Expressen.

– Nej vi har inte ens diskuterat det. Vi har inte diskuterat det vilket jag förutsätter har med arbetsbelastningen att göra. Den måste ju vara rimlig, säger Suzanne Sjögren.

Johanna Ojala

Förre längdskidåkaren och programledaren Johanna Ojala kommer ratta Damallsvenskan tillsammans med programledaren Lovisa Giertta.

Fredrik Sandberg/TT
Idrottsstjärnan Ellens förnedrande pris efter vinsten – rasar: ”Anmäla”

”Svårt för mig”

Suzanne Sjögren har redan fullt upp. Förutom handbollsmästerskapen sänder hon Formel 1 varje söndag, något som hon brinner väldigt mycket för och inte vill släppa.

Men om kollegorna behöver hjälp finns Sjögren eventuellt där.

– Jag kommer garanterat hoppa in och hjälpa till när det behövs på damallsvenskan. Men annars är det svårt för mig, för formel 1 ligger fredag, lördag, söndag. Det gör att fredagar till exempel med damallsvenskan är helt utesluten.

Suzanne Sjögren och Ola Lindgren

Suzanne Sjögren och experten Ola Lindgren under Nents sändning i Cairo stadium under handbolls-VM i Egypten.

JONAS EKSTROMER

LÄS OCKSÅ: Ryska ilskan efter svenska påtryckningarna

LÄS OCKSÅ: Så träffades Frida Karlsson och William Poromaa

Foto: Fredrik Sandberg/TT, JONAS EKSTROMER

SENASTE NYTT!