TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Därför fick 9-barnsmamman tvillingar med olika födelsedagar

01 apr, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Jo Hayhoe
Bobby och Blake är tvillingar – men inte födda på samma dag.
Nu berättar mamman Jo Hayhoe om den galna upptäckten.
– Trodde aldrig det skulle hända mig, säger hon.
Annons
Fem fakta om tvillingarBrand logo
Fem fakta om tvillingar

Hon hade gjort det så många gånger förr och Jo Hayhoe, 38, från England visste vad en förlossning innebar. Läkarna var övertygade om att sjubarnsmamman skulle få en smidig förlossning även den här gången.

Skillnaden var bara att hon väntade tvillingar. Bobby och Blake fick inte samma enkla start på livet som sina syskon. De föddes i vecka 37 och direkt efter födseln fick de föras till intensivvårdsavdelningen.

Bobby föddes med en luftficka i lungan och Blake behövde ta ett ryggmärgsprov för att utesluta eventuella inflammationer.

Jo Hayhoe, Bobby och Blake

Galna upptäckten – inte födda på samma dag

För första gången i sitt liv var Jo Hayhoe orolig efter en förlossning.

Annons

– Förlossningen gick snabbt och smidigt men allt efteråt var väldigt jobbigt. Jag hade alla mina barn hemma och mina nyfödda bebisar på sjukhuset, det var en tuff tid, säger Jo Hayhoe till The Sun.

Tvillingarna hade även fötts på olika dagar. Bobby klockan 23.57 på kvällen den 7 december och Blake klockan 00.36 på natten den 8 december. Lyckligtvis blev sönerna bättre efter bara några dagar och Jo Hayhoe kunde i stället glädjas åt det unika att få tvillingar på olika dagar.

Jo Hayhoe

”Trodde aldrig det skulle hända mig”

Jo Hayhoe säger att barnen kommer att få välja vilken dag de vill fylla år på när de blir äldre. Tills dess kommer de att byta mellan 7 december och 8 december varannat år.

– Jag har hört talas om tvillingar som föds på olika datum tidigare, men trodde aldrig att det skulle hända mig.

Annons

– Det är kul att de nu har möjligheten att få en egen dag att fylla år på.

”Helt galet och högljutt i huset”

Att ha en riktigt stor familj är något som Jo Hayhoe dröm om i hela sitt liv. Men med nio barn i hemmet blir det också rätt stökigt emellanåt.

– Stundtals kan det vara helt galet och högljutt i huset, men vi skulle inte vilja haft det på något annat sätt. Jag tvättar kläder hela tiden men jag är van vid det nu. Och min make Richard, 37, som jobbar som landskapsarkitekt, hjälper till när han inte är på jobbet.

Bobby och Blake

Foto: Facebook

Annons