brott

Därför är kvinnorna i Vetlanda fortfarande misstänkta för människorov

Johan Eriksson och Hasse Aro, programledare i Efterlyst

FOTO: NILSSON NILS PETTER Aftonbladet/ Naina Helén Jåma TT
Den 21-åriga kvinna som har varit försvunnen från Vetlanda har hittats död.
De två kvinnor som misstänks ligga bakom kvinnans öde sitter fortsatt häktade för människorov trots att polisen vet att hon är död. Advokaten Johan Eriksson reder ut varför.
21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”
0:30

Efter reklamen: 21-årige kvinnan från Vetlanda hittad död: ”Det är kluvet”

(0:30)

Slå på ljud

.Den 21-åriga kvinna som varit försvunnen efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober hittades på onsdagen död i ett skogsområde utanför Vetlanda.

Redan dagen efter 21-åringens försvinnande anhölls två kvinnor som var bekanta med kvinnan men som hon hade haft en konflikt med, enligt uppgifter. Kvinnorna som är 18 och 20 år häktades senare på sannolika skäl misstänkta för människorov, vilket är den starkaste misstankesgraden.

Därför är kvinnorna inte misstänkta för mord

Kvinnorna sitter fortsatt häktade för människorov vilket kan tyckas konstigt när polisen vet att 21-åringen är död. När fallet tog upp i tv-programmet Efterlyst på torsdagskvällen förklarade programmets experter advokaten Johan Eriksson och åklagare Zilla Hirsch varför

– För att kunna ändra rubriceringen måste man veta vad dödsorsaken är. Man kan inte anklaga någon för mord om man inte vet det. Ibland är det ju så uppenbart att det är lätt att veta det men här verkar det inte riktigt så. Det krävs en obduktion helt enkelt, säger Johan Eriksson.

Obduktion planerad nästa vecka

En obduktion av 21-åringens kropp är planerad att starta nästa vecka.

– Är det uppenbart då så får man ett muntligt besked men jag inte riktigt säker på att det kan bli det här, säger Zilla Hirsch.

FOTO: NILSSON NILS PETTER Aftonbladet/ Naina Helén Jåma TT

FRÅN FÖRSTASIDAN