extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Danielle visste inte att dottern var dödligt sjuk – bilderna avslöjade

11 jul, 2023 
https://image.hant.se/BylineSimon_.png.jpg?imageId=9275156&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Simon Lundh
Evie och Danielle
Mamma Danielle tog flera bilder på sin 11 månader gamla dotter Evie.
Då gjorde hon en hemsk upptäck.
Nu kämpar hennes dotter för sitt liv på sjukhus.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tonåring på elsparkcykel är centimetrar från att krocka med bil
Tonåring på elsparkcykel är centimetrar från att krocka med bil

Mamman Danielle, 30, upptäckte en vitt lysande ring inuti hennes dotters Evies öga. Något hon märke i ett foto på hennes iPhone. Till en början trodde hon bara blixten från bilden som kom från kameran. Det visade sig inte vara blixten som reflekterades i kameran. Något som Danielle säger till The Sun att hon upptäckte:

– Jag trodde att det var kamerablixten, så jag tog fler bilder, men jag började oroa mig när ringen i ögat fanns med i varje foto.

Hemska upptäckten för 11 månader gamla Evie

Efter en akut undersökning visade det sig att den 11 månaders gamla Evie ledd av retinoblastom som är en sällsynt form av cancer i näthinnan. Den ovanliga formen av cancer drabbar 40 till 50 barn och bebisar i Storbritannien varje år.

Danielle pratade med sjukhuset för att diskutera vilka behandlingsalternativ som fanns för hennes dotter. Den behandlingen som de valde att genomföra på var en kemoterapibehandling som ges direkt in i artärten i huvudet.

Annons

I januari genomgick Evie sin första behandling. Sedan i februari och mars gjorde ytterligare två till. Evie svarade bra på behandlingen och tre veckor efter den första behandlingen hade tumören krympt.

Efter den andra behandlingen hade tumören krympt ytterligare. Vilket sågs som att behandlingen hjälpte.

Även efter den tredje behandlingen hade tumören stabiliserats, dock var de i samma storlek fortfarande.

Tyvärr fick familjen ett tråkigt besked när Danielle i maj fick reda på att tumören återigen var aktiv och hade vuxit. Dessutom hade två nya tumörer uppkommit på en annan plats i hennes öga.

Ökade dosen av kemoterapin

De tog tillsammans med läkarna beslutet att fortsätta samma behandling fast den här gången med en högre dos.

– Jag var tvungen att väga alternativet av låta henne gå igenom behandlingen en gång till, men jag hoppas att ytterligare tre rundor av kemoterapin kan hjälpa för att få bort cancern helt, säger Danielle.

Annons

Evie riskerar att bli av med sitt högra öga. Något som även Danielle svarar på i intervjun med The Sun.

– Om Evies cancer inte försvinner från synnerven, har vi inget annat val än att ta bort det.

Danielle berättar vidare att hon i dagsläget tror att dottern är helt blind på höger öga, men i vissa fall så kan näthinnan återigen fästa vid ögat och hon är numera hoppfull och ser till att allt ska vara så normalt som möjligt för hennes dotter.

Hela händelseförloppet med att upptäcka cancern i ögat har sjävklart påverkat henne och familjen.

– Allt detta hände så fort och jag kunde inte tro att det här hände min lilla flicka, avslutar Danielle.

FOTO: Instagram

Annons