Daniel tvingas separera från flickvännen efter alla skulder: ”Stört”

Daniel

Daniel från Gävle har tagit lån så galna att programledaren Magnus Hedberg kallar det för ”helt stört”.
Nu har Daniel blivit vräkt och när en oro att bli lämnad av sin flickvän.
– Det är ångest vad man ställt till med, säger han i ”Lyxfällan”.
0:29

Efter reklamen: Lyxfällan – Mobbning och bästa vännens bortgång blev starten på Daniels ekonomiska kris

(0:29)

Bästa vännens bortgång och en uppväxt präglad av mobbing var starten på Daniels shopping- och spelberoende. Som barn var han en social och glad kille men skoltiden gjorde att han senare i livet desperat sökte sig till ett sammanhang.

I Daniels fall innebar det märkeskläder och fest med kompisarna – en livsstil som han ständigt finansierade med lån för att kunna upprätthålla. När han ber om hjälp i Lyxfällanhar han 18 obetalda räkningar bara den senaste månaden. Han kan inte betala sin hyra och tvingas flytta hem till sina föräldrar.

– Ekonomin är ju riktigt illa, jag kan liksom inte betala alla räkningar och den är ju nästan i botten. När inkassobreven kommer är det tungt, det är ångest vad man ställt till med, säger Daniel i programmet.

Daniel

Daniels ekonomi är så dålig att han inte längre kan bo kvar i sin lägenhet. Nu tvingas lämna bostaden som han bott i tillsammans med flickvännen Tea och flytta hem till sina föräldrar.

TV3

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tvingas flytta ifrån flickvännen: ”Största oron...”

Inkasso, blankolån, krediter, skulder hos kronofogden och privatlån: det är ”maxat precis överalt”, som programledaren Magnus Hedberg säger, och varje månad går Daniel i snitt back 59 800 kronor.

Daniel, som tidigare bott tillsammans med sin tjej Tea, är nu orolig att den dåliga ekonomin ska sabba förhållandet.

– Största oron är att bli ensam och att den här drömmen om familj, barn och hus ligger väldigt långt bort och försvinner längre bort för varje dag som går, säger Daniel.

Daniel

Daniel är rädd för ensamheten, att drömmen om hus och barn ska försvinna.

TV3

Mamma Ing-Marie försöker hålla tillbaka tårarna när hon pratar om sonens tuffa uppväxt. Hon säger att hans rädsla för att bli ensam hängt över honom som ett ångestmoln sedan barnsben.

– Ända från skolstart har han varit mobbad. Ända från sexårsverksamheten fick han höra att han var tjock, fet, ful och inte hade märkeskläder. Det har han fått jobba med alla dessa år, att han inte duger. Han var själv och ville inte vara själv, säger hon.

Daniel kramar om mamma Ing-Marie

Skuldsedlarna får knappt plats på budgettavlan. Daniel förstår att det är värre än vad han trodde och får här en kram av sin mamma Ing-Marie.

TV3
Allvarliga läget i Lyxfällan – programledaren Magnus drag

Magnus häftiga reaktion: ”Helt stört”

En total skuld på 803 654 kronor gör att det ser ytterst mörkt ut för Daniel. Han har även en snittränta på 32 procent på alla skulderlån, varav ett av lånen har en ränta på 200 procent.

– Det här är helt stört faktiskt, säger programledaren Magnus Hedberg.

Daniels rädsla för ensamhet grundar sig i den mobbing och det utanförskap han utsattes för som barn. Det handlar om en känsla av att inte duga till, en känsla som han vet inte är rationell då han har många i sin närhet som bryr sig om honom. Den känslan måste han lära sig hantera om han ska få rätsida på sin ekonomi.

– Du kanske blir själv en dag – och du kommer klara det. Det kanske kommer göra ont, men du kommer klara det. Det du gör nu är självisolering, du håller dina hemligheter för dig själv – och det är att vara ensam, säger livscoachen Philip Diab till Daniel.

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Philip Diab

Livscoachen Philip Diab försöker få Daniel att lära känna och hantera sina känslor.

TV3

LÄS OCKSÅ: Eva från Hjo måste avbryta inspelningen – avslöjar lögnen

LÄS OCKSÅ: Mirjam bryter ihop efter Magdalenas fruktansvärda besked

Foto: TV3

SENASTE NYTT!