Daniel och Alex gifte sig två gånger på grund av ett klumpigt misstag

30 jun, 2023 
https://image.hant.se/MoaByline.png.jpg?imageId=9788932&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Moa Risberg
Daniel och Alex gifte sig två gånger på grund av ett klumpigt misstag.
Daniel och Alex gifte sig framför ögonen på flera gäster, men ändå blev de inte äkta makar på riktigt.
Paret hade nämligen räknat fel på dagarna för äktenskapslicensen och de fick då göra om allting ett par dagar senare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bruden älskar hiphop – rappade fram sina bröllopslöften
Bruden älskar hiphop – rappade fram sina bröllopslöften

Paret Alex Malliot, 30, and Daniel Baxter, 33, lovade att älska varandra i nöd och lust framför omkring 80 familjemedlemmar och vänner.

Dagen efter det perfekta bröllopet insåg de att den påkostade festen varit helt förgäves. För trots att makarna sagt ja till varandra framme vid altaret var de tekniskt sett inte gifta med varandra.

Hade räknat fel på dagarna

Eftersom paret Alex och Daniel kommer ifrån Kanada och även skulle gifta sig i landet behövde de ansöka om en speciell licens för att få genomföra bröllopet.

Efter att man som par får en godkänd licens har man tre månader på sig att gifta sig, annars måste man ansöka om en ny licens för att begära ett nytt äktenskapstillstånd.

Alex och Daniel på sitt första bröllop med ett 80-tal gäster.
Laura Baldwinson / SWNS

Alex och Daniel som hade planerat sitt bröllop och lagt tusentals kronor på den speciella dagen hade missat en oerhört viktig detalj. Nämligen att räkna dagarna mellan det att de ansökte om licensen för äktenskapet och då de hade planerat vigseln.

Annons

Det rörde sig om en enstaka dag som paret hade räknat fel på, vilket gjorde att licensen var ogiltig och att de tekniskt sett fortfarande var ett helt vanligt par efter vigseln och inte äkta makar som de hade planerat.

Hade ett andra bröllop

Fyra dagar senare stod paret ännu en gång och lovade varandra evig kärlek, denna gång på en lite annan plats med en lägre budget och något färre gäster.

– Jag tycker att det var riktigt roligt och sött. Vi ville verkligen gifta oss och om något visade att bröllopet bara var för oss, och inte för showen, så var det på detta sätt, säger Alex till Mirror.

De gifte sig alltså för andra gången i en lokal park med två av deras vänner som vittnen. Paret berättar att de är glada för hur det blev även om det inte var planerat.

Vårt andra bröllop var ett klassiskt exempel på vilken typ av människor vi båda är. Vi är båda klumpiga och ställer till det ibland även när vi försöker låta bli, säger Alex.

Parets andra bröllop i parken.
Parets andra bröllop i parken.Laura Baldwinson / SWNS

Fick besked efter bröllopsnatten

Paret gifte sig första gången den 15 april 2022. Vigselförrättaren insåg misstaget med den ogiltiga licensen några timmar efter ceremonin och försökte ringa paret, men kunde inte få något svar eftersom de festade hela natten.

Annons

Dagen efter, när alla gäster hade gått, hittade vigselförrättaren paret på hotellet och förklarade att de inte var lagligt gifta. När Alex och Daniel fick beskedet hade alla gäster redan rest hem med flyg och färjor.

Paret bestämde sig därför för att ha ett andra bröllop den 19 april 2022, lett av en kompis från Daniels arbete som var en godkänd vigselförrättare.

– Nu firar vi hela långhelgen till skillnad från ett datum, säger Alex.

FOTO: SWNS

Annons